Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LETER: Statsbygg går nå i gang med jakten på tomter til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. (Foto: Torgeir Hågøy)

Statsbygg starter tomtejakten i Bergen

Statsbygg starter nå søk etter tomt i Bergen for å samlokalisere Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. Dette er kriteriene.

Torgeir Hågøy

mandag 27. august 2018 10:26 (Oppdatert 5. november 2018 7:30)

Det er Nærings- og fiskeridepartementet som har gitt Statsbygg oppdraget med å utrede bygging av et formålsbygg for samlokalisering i Bergen og nå er tomtesøket annonsert. Statsbygg skal kjøpe tomten og også være byggherre for et mulig kommende byggeprosjekt.

Tomten må ha bestemte kvaliteter.
* Den skal ligge sentralt i Bergen, avgrenset mellom Hegreneset, som ligger nord for sentrum, og Laksevåg vest for sentrum.
* Tomten må ha et utbyggingspotensiale på minimum 40.500 kvm BTA, og dermed en antatt tomtestørrelse på om lag 10 dekar.

Tomten vil så bli vurdert etter mange kriterier. Noen av kriteriene er blant annet nærhet til Universitetet i Bergen og andre relevante fagmiljøer, nærhet til sjø og dypvannskai og nærhet til kollektivtransport. Grunnforhold og infrastruktur som vei, vann og avløp har også betydning.

Både bebygde og ubebygde tomter vil bli vurdert. Det vil bli lagt til grunn en totalvurdering av tomtene der kvaliteten, kostnadene og tidsbruk blir viktig. Interessenter må ta kontakt med Statsbygg innen mandag 24. september 2018.

(Visited 384 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Jakter næringstomter i og rundt Bergen

Nyheter / onsdag 20. februar 2019

Vil ha 32 millioner på Kokstad

Nyheter / tirsdag 19. februar 2019

Har nesten 500 mål å boltre seg på

Nyheter / mandag 18. februar 2019

Skal selge storbygg

Nyheter / fredag 15. februar 2019

Regionens hus er satt på vent

Nyheter / torsdag 14. februar 2019

Businessparken begynner å ta form

Nyheter / tirsdag 12. februar 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no