Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LETER: Statsbygg går nå i gang med jakten på tomter til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. (Foto: Torgeir Hågøy)

Statsbygg starter tomtejakten i Bergen

Statsbygg starter nå søk etter tomt i Bergen for å samlokalisere Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. Dette er kriteriene.

Torgeir Hågøy

mandag 27. august 2018 10:26 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

Det er Nærings- og fiskeridepartementet som har gitt Statsbygg oppdraget med å utrede bygging av et formålsbygg for samlokalisering i Bergen og nå er tomtesøket annonsert. Statsbygg skal kjøpe tomten og også være byggherre for et mulig kommende byggeprosjekt.

Tomten må ha bestemte kvaliteter.
* Den skal ligge sentralt i Bergen, avgrenset mellom Hegreneset, som ligger nord for sentrum, og Laksevåg vest for sentrum.
* Tomten må ha et utbyggingspotensiale på minimum 40.500 kvm BTA, og dermed en antatt tomtestørrelse på om lag 10 dekar.

Tomten vil så bli vurdert etter mange kriterier. Noen av kriteriene er blant annet nærhet til Universitetet i Bergen og andre relevante fagmiljøer, nærhet til sjø og dypvannskai og nærhet til kollektivtransport. Grunnforhold og infrastruktur som vei, vann og avløp har også betydning.

Både bebygde og ubebygde tomter vil bli vurdert. Det vil bli lagt til grunn en totalvurdering av tomtene der kvaliteten, kostnadene og tidsbruk blir viktig. Interessenter må ta kontakt med Statsbygg innen mandag 24. september 2018.

(Visited 384 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Skal utforme Torget og Bryggen

Nyheter / søndag 7. juli 2019

Fikk nei til næringsbygg

Nyheter / onsdag 3. juli 2019

DNB kjøper Torgallmenningen 6

Nyheter / mandag 1. juli 2019

Bygger Moxy-hotell for Rieber

Nyheter / fredag 28. juni 2019

Her kommer 16 boliger

Nyheter / torsdag 27. juni 2019

Kan utbyggere pålegges å bekoste bybaneutbygging i Bergen?

Nyheter / onsdag 26. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no