Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

LETER: Statsbygg går nå i gang med jakten på tomter til Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. (Foto: Torgeir Hågøy)

Statsbygg starter tomtejakten i Bergen

Statsbygg starter nå søk etter tomt i Bergen for å samlokalisere Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet. Dette er kriteriene.

Torgeir Hågøy

mandag 27. august 2018 10:26 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

Det er Nærings- og fiskeridepartementet som har gitt Statsbygg oppdraget med å utrede bygging av et formålsbygg for samlokalisering i Bergen og nå er tomtesøket annonsert. Statsbygg skal kjøpe tomten og også være byggherre for et mulig kommende byggeprosjekt.

Tomten må ha bestemte kvaliteter.
* Den skal ligge sentralt i Bergen, avgrenset mellom Hegreneset, som ligger nord for sentrum, og Laksevåg vest for sentrum.
* Tomten må ha et utbyggingspotensiale på minimum 40.500 kvm BTA, og dermed en antatt tomtestørrelse på om lag 10 dekar.

Tomten vil så bli vurdert etter mange kriterier. Noen av kriteriene er blant annet nærhet til Universitetet i Bergen og andre relevante fagmiljøer, nærhet til sjø og dypvannskai og nærhet til kollektivtransport. Grunnforhold og infrastruktur som vei, vann og avløp har også betydning.

Både bebygde og ubebygde tomter vil bli vurdert. Det vil bli lagt til grunn en totalvurdering av tomtene der kvaliteten, kostnadene og tidsbruk blir viktig. Interessenter må ta kontakt med Statsbygg innen mandag 24. september 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kuttet prisen på Kokstad

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her vil Bara Eiendom bygge leiligheter

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her kommer hundrevis av nye boliger

Nyheter / mandag 16. september 2019

Stort behov for studentboliger i Bergen

Nyheter / fredag 13. september 2019

– Et foregangsprosjekt langs Bergens bratte randsoner

Nyheter / onsdag 11. september 2019

Selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 10. september 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no