Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

148 AKSJONÆRER: Administrerende direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom kan konstatere et selskapet nå har 148 aksjonærer.

Stor interesse for aksjene i GC Rieber Eiendom

GC Rieber Eiendom AS gjennomgikk en stor eiermessig endring i 2021, og DNB Markets bistår nå selskapet med å koordinere kjøp og salg av aksjen.

Tore Årdal

torsdag 7. juli 2022 10:01 (Oppdatert 5. oktober 2022 23:58 )

I løpet av 2021 ble det gjennomført en sammenslåing av virksomhetene til GC Rieber Eiendom AS, Marineholmen Forskningspark AS og Solheimsviken Næringspark AS, hvoretter alle tidligere aksjonærer i disse selskapene nå er aksjonærer i GC Rieber Eiendom AS.

I første kvartal 2022 har tidligere eneeier GC Rieber AS solgt seg ned til 46,8 prosent eierskap i selskapet, og GC Rieber Eiendom AS er dermed nå ikke en del av GC Rieber konsernet.

GC Rieber Eiendom AS har dermed gått fra å ha én 100 prosent eier, GC Rieber AS, til i dag å ha 150 store og små aksjonærer.

Selskapets administrerende direktør, Tor Instanes, forteller at GCRE-aksjen ble registrert i Verdipapirsentralen 1. januar i år, og DNB Markets bistår med å koordinere kjøp og salg av aksjen.

– Det betyr at aksjen nå er tilgjengelig for alle som ønsker å saminvestere med GC Rieber AS og de andre aksjonærene. Vi opplever god interesse for å investere i næringseiendom i Bergen gjennom GCRE-aksjen. Hittil i 2022 er det kjøpt og solgt aksjer for 121 millioner kroner, tilsvarende 2,2 prosent av aksjene, i tillegg til nedsalget fra GC Rieber. Vi er godt fornøyd med denne likviditeten, sier Instanes.

Han påpeker at det er viktig for selskapet å tilby aksjonærene likviditet i aksjen, slik at nye og eksisterende aksjonærer kan kjøpe og selge aksjer når de ønsker det, til en pris som er forståelig.

– Det gjøres en full verdivurdering av selskapet årlig, slik at man ved transaksjoner kan skue til en rapportert verdijustert egenkapital (VEK) per aksje. Selskapet har også mål om å tilby en forutsigbar utbyttepolitikk. Så lenge man klarer å ha god likviditeten i aksjen, så har selskapet ingen planer om børsnotering, sier Instanes.

Skal GC Rieber AS endre sin eierandel i selskapet?

– Det var en premiss for sammenslåingen av eiendomsselskapene i 2021 at GC Rieber AS skulle eie mindre enn 50 prosent av GCRE. GC Rieber ønsker å eie en skalerbar aksjepost, slik at både GC Rieber AS og de øvrige eierne i selskapet kan vekte seg opp eller ned i henhold til egne porteføljestrategier, svarer han.

Hvilke fordeler ser du i at de tre selskapene er sammenslått, og at det er kommet flere aksjonærer i selskapet?

– Selskapet har fått enn ryddigere eierstruktur og en tydeligere strategi som følge av endringen. En annen fordel er at GCRE blir et større og mer interessant selskap, og fokuset på ett stort og samlet innovasjonsdistrikt i Bergen blir sterkere. Det å ha fokus på synergier mellom næring, forskning og akademia mener vi er viktig for byen, og ved å samle eierne så jobber man mer fokusert med dette enn om man har ulike eierinteresser med ulike prioriteringer.

–  I tillegg mener vi nå at GCRE er svært godt rigget for vekst ved at den totale investeringskapasiteten er samlet. Selskapet har sterke eiere, selskapet selv er robust og har stor løfteevne, noe som legger premissene for videre satsning, sier Instanes.

Han forteller at GCRE har ambisjoner om vekst; både organisk vekst og nye kjøp.

– Veksten i innovasjonsdistriktet på Marineholmen og i Solheimsviken har bremset kraftig opp de siste årene som følge av lange reguleringsprosesser. Dette ser nå ut til å løsne, og da vil den ferdigregulerte tomtebanken øke betydelig. Aktiviteten og veksten i miljøene i innovasjonsdistriktet er høy. GCRE har hatt fokus på å bygge viktig forskningsinfrastruktur for disse miljøene mens vi har ventet på ny reguleringsplan. Vi gleder oss til å ta fatt på en ny vedtatt reguleringsplan. I tillegg til dette ser vi på nye områder hvor vi kan benytte vår kompetanse som områdeutvikler, sier GCRE-sjefen.

Dette er de største aksjonærene i GC Rieber Eiendom etter sammenslåingen:

GC Rieber AS – 46,8%

Siva Eiendom Holding AS – 9,6%

Celsius AS – 6,1%

Viben AS – 6,1%

DNB Livsforsikring – 5,5%

Nordea Liv – 2,5%

DnB Eiendomsfond Core Plus AS – 1,9%

GC Rieber Fondet – 1,6%

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no