Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Det blir noe innslag av næring i prosjektet. (Illustrasjon: Rambøll Norge)

Storprosjekt på Kokstad

Brødrene Ulveseth AS vil bygge 140 leiligheter ved bybanestoppet på Kokstad.

Tore Årdal

onsdag 14. november 2018 7:16 (Oppdatert 12. april 2019 16:16)

På vegne av Brødrene Ulveseth AS har Rambøll Norge AS bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Kokstadvegen 23. Henvendelsen gjelder to tomter som ønskes utnyttet til boligformål med innslag av næring.

De to tomtene skal bindes sammen i ett felles grep

Av vedlegget som Rambøll Norge har sendt til PBE, fremgår det at prosjektet totalt rommer 140 leiligheter. Der fremheves det også at boligene blir beliggende sentralt på bybanestoppet, og er frittliggende med utsikt mot øst. Det skal være variasjon i leilighetsstørrelsene, hvorav de minste er på 35 kvadratmeter.

Det er gangbro over Ytrebygdvegen til friområde ved Birklandsvatnet og gåavstand til forretninger med mer. I tillegg er tomtene beliggende tett på mange arbeidsplasser. Tomtene er også i kontakt med eksisterende boligområde.

I presentasjonen til PBE skriver Rambøll også at det skal være skjerming mot veistøyen og åpne akser mot omgivelsene. Næringsarealet fremst i det ene bygget får kontakt med bybanestoppet.

Det opparbeides gate- og plassrom mellom nybyggene og mot omkringliggende eiendommer. I tillegg skisseres det en skjermende vegg med store åpninger mot bybanen/Ytrebygdsvegen. Bebyggelsen skal trappes ned mot syd.

I søknaden vises det til områdereguleringsplanen for Kokstad øst, hvor det er angitt at parkering for feltet skal løses i felles parkeringshus på annen tomt.

– Parkering i fellesanlegg på annen tomt er lite ønskelig for utvikling av et nytt boligområde nær bybanestoppet. Det må søkes om dispensasjon for å legge parkering under bakken på egen tomt, skriver Rambøll Norge til PBE.

(Visited 1 times, 3 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no