Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Kringkelkroken 1 i Bergen sentrum.

Storsalg i Bergen sentrum

En sentrumseiendom i Bergen på 10 000 kvadratmeter er solgt.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 4. desember 2019 14:08 (Oppdatert 26. februar 2020 22:38 )

DNB Scandinavian Property Fond har kjøpt Krinkelkroken 1 av Nordea Liv Eiendom, som kjøpte eiendommen i 2013 for 350 millioner kroner. Da leietaker Bergens Tidende flyttet ut i 2017, ble eiendommen rehabilitert i sin helhet. Eiendommen har dermed nå langt høyere leieinntekter enn de rundt 22 millioner kronene som eiendommen genererte i 2013. Krinkelkroken 1 er en av de største kontoreiendommene av nyere dato i Bergen Sentrum, beliggende like ved Hotel Norge og den Blå Steinen.

– Det er med litt tungt hjerte vi selger denne flotte eiendommen. Samtidig følger vi her vår strategi om aktiv forvaltning av eiendomsporteføljen gjennom å selge en ferdigutviklet eiendom. Det har vært en spennende utviklingsprosess siden vi kjøpte, og vi er stolte over resultatet og å ha fått inn så flotte leietakere. Vi er trygge på at både eiendommen og leietakerne blir tatt godt hånd om videre av DNB Næringseiendom, sier Investeringsdirektør Nils Arne Gundersen i Nordea Liv Eiendom.

De største leietakerne er Nasjonalt Klageorgan for Helsetjenesten, Bane Nor og Sparebank 1 SR Bank.

Partene ønsker ikke å opplyse om verken eiendomsverdi for transaksjonen eller de årlige leieinntektene. I regnskapet til Nordea Liv Eiendom for 2018 var eiendommen bokført til 457 millioner kroner, men den verdien reflekterer på ingen måte dagens leienivået fra bygget på 10 000 kvadratmeter. Verdien er derfor vesentlig høyere. WPS Næringsmegling har vært kjøpsrådgiver og Simonsen Vogt Wiig har vært kjøpers juridiske rådgiver. Selger har vært bistått av Malling & Co.

– Vi gleder oss til å overta Krinkelkroken 1. Vi har tro på kontormarkedet i Bergen sentrum og vi har flere eiendommer under forvaltning i området. Nordea Liv Eiendom har gjort en svært god jobb med å utvikle Krinkelkroken 1 til å bli, det som vi vurderer, som ett av de mest attraktive kontorbyggene i Bergen sentrum. Det er et topp moderne bygg med fasiliteter som kantine, driftet av Søtt & Salt og auditorium med plass til i overkant av 100 personer. Vi er svært godt fornøyd med å gjennomføre denne transaksjonen med Nordea Liv Eiendom, sier Administrerende Direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Eiendomsselskaper ber om avdragsfrihet

Nyheter / søndag 29. mars 2020

Mindemyren kan bli et nytt sentrum

Nyheter / torsdag 26. mars 2020

Selger historisk eiendom i Skuteviken

Nyheter / tirsdag 24. mars 2020

Neumann Bygg kjøper sentrumsnær eiendom

Nyheter / tirsdag 24. mars 2020

Dropper forkjøp av to bygårder

Nyheter / søndag 22. mars 2020

Plan- og bygg prøver å holde hjulene i gang

Nyheter / torsdag 19. mars 2020

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no