Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

NY JOBB: Jon-Viking Thunes begynner i ny jobb hos Multiconsult. (Foto: Sweco)

Sweco-bauta slutter – går til selskapets argeste konkurrent

Han har hatt hele sin karriere i Sweco-systemet, men nå har Jon-Viking Thunes sagt opp, og om noen dager går han inn døren hos selskapets argeste konkurrent, Multiconsult. 

Torgeir Hågøy

onsdag 9. mai 2018 9:54 (Oppdatert 16. mai 2018 6:45)

– Når jeg først sluttet i Sweco så har jeg brukt litt tid på å tenke gjennom hva jeg har lyst til å gjøre fremover. Valget har stått mellom en ren lederstilling og en mer faglig stilling. Til slutt falt jeg ned på at fag er der jeg kan få brukt repertoaret mitt best, og da sto Multiconsult frem som et veldig spennende sted å jobbe, sier Jon-Viking Thunes.

Uenig om strategiske valg

I 1984 ble han ansatt i familieselskapet Sivilingeniør Johan Thunes, et selskap som etterhvert ble kjøpt opp av Sweco. Han var en periode forsker hos Sintef, men ut over det har han hatt hele sin yrkeskarriere i Sweco-systemet, sist som divisjonsdirektør for energidivisjonen i selskapet.
– Bakgrunnen for at jeg bestemte meg for å slutte er at det på et tidspunkt oppstod en uenighet om strategiske valg. Det handlet om hvordan vi skulle gjøre ting i selskapet, sier Thunes.
Etter å ha hatt hele yrkeskarrieren i samme selskap, legger han ikke skjul på at det var litt rart å forlate en organisasjon som han kjenner så godt.
– Men samtidig er det også litt befriende. Akkurat nå kjenner jeg bare en stor spenning og glede over at jeg skal gjøre noe nytt, sier Thunes.

Tok selv kontakt
I Multiconsult begynner han som seniorrådgiver innen vvs, inneklima og ventilasjon.
– Multiconsult er et veldig spennende sted å jobbe. De har kanskje det største fagmiljøet i Bergen og jobber med mange spennende prosjekter. Her er det mye spennende å ta fatt i, blant annet skal jeg være involvert i det hotell-prosjektet på Voss, sier Thunes.
Han forteller at det var han som tok kontakt med Multiconsult og spurte om de var interessert.
– De var på hugget med en gang og ønsket meg inn, noe som selvfølgelig er veldig hyggelig, sier Thunes, som begynner i den nye jobben 15. mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Midgard Gruppen kjøper kjøpesenter

Nyheter / fredag 18. mai 2018

Bygger på spek i Bergen

Nyheter / onsdag 16. mai 2018

Skuffende nyboligsalg i april

Nyheter / tirsdag 15. mai 2018

Professor advarer mot åpne landskap

Nyheter / søndag 13. mai 2018

Vil gjøre det vanskeligere å drive leilighetshotell

Nyheter / søndag 13. mai 2018

Sweco-bauta slutter – går til selskapets argeste konkurrent

Nyheter / onsdag 9. mai 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no