Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

VINNER: Den nye terminalen på Flesland vant årets Eiendomsprisen 2018. (Foto: Avinor)

Terminalbygget vant Eiendomsprisen 2018

Kriteriene for Eiendomsprisen ble i år endret slik at offentlige bygg også kunne nomineres. Dermed gikk det nye terminalbygget på Flesland av med seieren og ble tildelt Eiendomsprisen 2018.

Torgeir Hågøy

onsdag 4. april 2018 15:42 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32)

VINNERNE: Aslak Sverdrup (t.h) sammen med kolleger fra Avinor er glade for å ha mottatt Eiendomsprisen 2018. TIl venstre er juryleder Cecilie Andersson fra Bergen Arkitekthøgskole.

– Dette er veldig gjevt for oss, sier lufthavndirektør ved Bergen Lufthavn, Flesland, Aslak Sverdrup, om det å bli tildelt Eiendomsprisen 2018.

Prisen ble i dag delt ut på eiendomsseminaret Næringseiendom 2018 som har vært en institusjon i Bergen siden 2002. Etter en kort flørt med Estate Kunnskap i fjor var arrangementet i år tilbake på egen kjøl med Kyte Eiendom, Nordea, Advokatfirmaet Thommessen og Stadsporten som arrangører. Et fast innslag på arrangementet er utdelingen av Eiendomsprisen, og i år var det altså det nye terminalbygget som gikk av med seieren.
Planene for det nye terminalbygget er over ti år gamle, men spaden ble satt i jorden i 2014. Det gamle terminalbygget var da sprengt og behovet for et nytt bygg var stort. Tre år senere åpnet det 63.000 kvadratmeter store nybygget dørene. Samlet er nå terminalen på Flesland på hele 85.000 kvadratmeter.
– Bygget er teknisk komplisert og på mange områder et pionerbygg. Alle måtte brette opp ermene for å få dette til, sier Sverdrup.

Juryen som består av Egil Herman Sjursen, Hans Martin Moxnes og Cecilie Andersson skriver i sin begrunnelse at de dette året hadde en utfordrende jobb med mange gode kandidater, men at de var enige om å se etter prosjekter som hadde ambisjoner ut over eget byggeri. Med det mener de bygg som klarte å inngå i den stedlige sammenhengen og tilføre stedet, programmet og områdeutviklingen nye ambisjoner. I sin begrunnelse skriver de blant annet:
”Juryen ble imponert av byggeprosessen, som har vært utfordrende logistikkmessig, der flyplassen hele tiden var i full drift, under byggeprosessen. Kjøremønster, skilting, publikumsbevegleser og driftsrutiner skulle skiftes over natten.

Hovedgrepene for den nye terminalen er romlig sett gedigne og generøse, men uten å være prangende, nærgående eller påtatt. Det er et bygg som på en behagelig måte blir et bakteppe for livet som går sin gang. Noen ganger er flyene forsinket og køene lange, men rommet er stadig der med en ro og en ivaretagelse av situasjonen, der det er luftigheten, utsynet til fjord og fjell og oversikten som får spille hovedrollen.

(Visited 507 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Rekordår for DNB Næringsmegling Bergen

Nyheter / torsdag 21. mars 2019

– Investorene vil ha mer i Bergen

Nyheter / onsdag 20. mars 2019

Kontorledigheten faller videre

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Fikk nei til dette prosjektet

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Her kommer nesten 100 boliger

Nyheter / søndag 17. mars 2019

Milliardutbygging i skjærgården

Nyheter / torsdag 14. mars 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no