Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Tine-eiendommen på Minde er solgt. (Foto: Torgeir Hågøy)

Tine-eiendommen er solgt – men kjøper er hemmelig

Tine-eiendommen i Bergen er solgt, men hvem som er kjøperen er foreløpig hemmelig.

Torgeir Hågøy

tirsdag 29. august 2017 9:32 (Oppdatert 8. mai 2018 7:24)

– Kontrakten er signert, men både kjøper og selger har styreforbehold. Før de to styrene har godkjent transaksjonen kommer vi ikke til å si noe rundt hvem som er kjøper, sier eiendomssjef hos Tine SA, Geir Skuterud.

En av de store?
Tine-eiendommen på Minde ligger i et av byens største utviklingsområder. Her skal det i løpet av noen tiår utvikles en helt ny bydel med både boliger og kontorarbeidsplasser. Samlet åpner reguleringsplanen opp for 400.000 kvadratmeter med næring og 1200 nye boliger. Eiendommen til Tine ligger midt i dette området.
Reguleringsplanen for den konkrete eiendommen anslår en bebyggelse på mellom 78.000 og 104.000 kvadratmeter. Områder er regulert til sentrumsformål, noe som innebærer en betydelig boligandel. Reguleringen sier minimum 20 prosent bolig, minimum 30 prosent næring og maks 20 prosent forretning. Det gis imidlertid mulighet for økt bolig andel.
Det ligger i kortene at det trolig er en av de store boligutviklerne som er kjøper. Estate Nyheter kjenner til at Obos, Selvaag, Skanska, NCC og Veidekke, samt flere andre store boligutviklere har vist interesse for eiendommen.
– De som har kjøpt er en aktør som overtar forpliktelsene i reguleringsplanen. Det blir spennende å se hvem det er, sier en hemmelighetsfull eiendomssjef.

God interesse
I februar la Tine eiendommen ut for salg. Det var Cushman & Wakefield som fikk i oppdrag å selge utviklingseiendommen. Skuterud forteller at interessen for eiendommen har vært bra.
– Det er flere aktører som tydeligvis har en interesse for Bergen. Kommunen i Bergen har jo vært ganske tydelig på hvor de ønsker videre utvikling og hvor de ikke ønsker det. Vår eiendom ligger i et område hvor utvikling er ønsket, og det har nok gjort sitt til at flere har vurdert denne eiendommen, sier Skuterud, som legger til at i et slikt perspektiv så har prispotensialet vært positivt.
– Hva eiendommen har blitt solgt for kan jeg imidlertid ikke si noe om nå, men prismodellen som ligger til grunn for prisen baserer seg på fremtidig utvikling. Vi er fornøyd med denne modellen, sier Skuterud.

Over 250 millioner kroner?
Selv om Skuterud ikke vi si noe om prisen, så er det selvfølgelig mulig å spekulere litt. I fjor ble BIR-eiendommen i det samme området solgt. Den hadde en kvadratmeterpris på cirka 10.000 kroner. Det samme hadde NRK-eiendommen som ble solgt for noen år siden. Dersom Tine-eiendommen verdivurderes noen lunde likt, så vil den ha en pris på rundt 262 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Entra satser i Bergen – kjøper nabotomten til MCB

Nyheter / lørdag 23. juni 2018

Advokatfirmaer slår seg sammen – satser på eiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Norgesgruppen i gang med renoveringen på Midtun

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Selger boliglånsportefølje – spisser seg på næringseiendom

Nyheter / onsdag 20. juni 2018

Starter renoveringen av sanatoriet i september

Nyheter / tirsdag 19. juni 2018

Ny coworking-aktør med ambisjoner

Nyheter / onsdag 13. juni 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no