Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Tine-eiendommen på Minde er solgt. (Foto: Torgeir Hågøy)

Tine-eiendommen er solgt – men kjøper er hemmelig

Tine-eiendommen i Bergen er solgt, men hvem som er kjøperen er foreløpig hemmelig.

Torgeir Hågøy

tirsdag 29. august 2017 9:32 (Oppdatert 22. september 2017 11:30)

– Kontrakten er signert, men både kjøper og selger har styreforbehold. Før de to styrene har godkjent transaksjonen kommer vi ikke til å si noe rundt hvem som er kjøper, sier eiendomssjef hos Tine SA, Geir Skuterud.

En av de store?
Tine-eiendommen på Minde ligger i et av byens største utviklingsområder. Her skal det i løpet av noen tiår utvikles en helt ny bydel med både boliger og kontorarbeidsplasser. Samlet åpner reguleringsplanen opp for 400.000 kvadratmeter med næring og 1200 nye boliger. Eiendommen til Tine ligger midt i dette området.
Reguleringsplanen for den konkrete eiendommen anslår en bebyggelse på mellom 78.000 og 104.000 kvadratmeter. Områder er regulert til sentrumsformål, noe som innebærer en betydelig boligandel. Reguleringen sier minimum 20 prosent bolig, minimum 30 prosent næring og maks 20 prosent forretning. Det gis imidlertid mulighet for økt bolig andel.
Det ligger i kortene at det trolig er en av de store boligutviklerne som er kjøper. Estate Nyheter kjenner til at Obos, Selvaag, Skanska, NCC og Veidekke, samt flere andre store boligutviklere har vist interesse for eiendommen.
– De som har kjøpt er en aktør som overtar forpliktelsene i reguleringsplanen. Det blir spennende å se hvem det er, sier en hemmelighetsfull eiendomssjef.

God interesse
I februar la Tine eiendommen ut for salg. Det var Cushman & Wakefield som fikk i oppdrag å selge utviklingseiendommen. Skuterud forteller at interessen for eiendommen har vært bra.
– Det er flere aktører som tydeligvis har en interesse for Bergen. Kommunen i Bergen har jo vært ganske tydelig på hvor de ønsker videre utvikling og hvor de ikke ønsker det. Vår eiendom ligger i et område hvor utvikling er ønsket, og det har nok gjort sitt til at flere har vurdert denne eiendommen, sier Skuterud, som legger til at i et slikt perspektiv så har prispotensialet vært positivt.
– Hva eiendommen har blitt solgt for kan jeg imidlertid ikke si noe om nå, men prismodellen som ligger til grunn for prisen baserer seg på fremtidig utvikling. Vi er fornøyd med denne modellen, sier Skuterud.

Over 250 millioner kroner?
Selv om Skuterud ikke vi si noe om prisen, så er det selvfølgelig mulig å spekulere litt. I fjor ble BIR-eiendommen i det samme området solgt. Den hadde en kvadratmeterpris på cirka 10.000 kroner. Det samme hadde NRK-eiendommen som ble solgt for noen år siden. Dersom Tine-eiendommen verdivurderes noen lunde likt, så vil den ha en pris på rundt 262 millioner kroner.

Siste nyheter Vest-Norge

Bergen var lukket, men nå  dominerer nasjonale kjøpere

Nyheter / mandag 25. september 2017

Hokus pokus – så var en  ny hotellkjede etablert

Nyheter / fredag 22. september 2017

Thon-senter utvides for milliarder

Nyheter / torsdag 21. september 2017

Trond Mohn syntes KLP-tomten ble for dyr

Nyheter / torsdag 21. september 2017

Nesten annenhver seng står tom under Sykkel-VM

Nyheter / tirsdag 19. september 2017

Sikrer seg kontroll på Dokken

Nyheter / fredag 15. september 2017

Nyhetsbrev Vest-Norge

Få det beste av Estate Media i din innboks