Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DAGLIG LEDER OG PARTNER: Aleksander Olsbø Rye blir daglig leder og medinvestor i Fremre Eiendom.

To grupperinger med felles satsing på eiendom

Aleksander Olsbø Rye går fra DNB Næringsmegling til Fremre Eiendom AS for å lede eiendomssatsingen på vegne av to investorgrupperinger med bakgrunn fra oppdrettsnæringen.

Tore Årdal

torsdag 9. mai 2019 9:13 (Oppdatert 23. mai 2019 0:58)

– Jeg har vært i DNB i 8 år, og trives utrolig godt, derfor er det med blandede følelser jeg slutter. Samtidig er dette en veldig spennende mulighet, som det var veldig vanskelig å takke nei til, sier Aleksander Olsbø Rye.

Han ble utnevnt til direktør i DNB Næringsmegling i februar i fjor, og 2018 ble tidenes beste år i Bergen for virksomheten. https://www.estatevest.no/rekordar-for-dnb-naeringsmegling-bergen/

– Det gjør det lettere å slutte når vi har lagt bak oss et godt år, samtidig som det ligger bra an også for 2019, sier Rye.

Nå blir han daglig leder og partner i Fremre Eiendom, som eies av brødrene Hans Olav og Nils Aakvik samt familien Øvrebø bak Gjølanger Bruk. Mens de Kristiansund-baserte brødrene Aakvik har gjort det stort med fiskeoppdrett i Møre og Romsdal, driver Gjølanger Bruk med blant annet settefiskanlegg i Sogn og Fjordane.

De to aktørene har tidligere kjøpt Strandgaten 7 i Bergen sammen. De har i tillegg gjort noen eiendomsinvesteringer hver for seg. Aakvik er blant annet eier i Kristiansund Base AS, mens Øvrebø blant annet eier Torggaten 5 og 7 i Bergen sentrum og Torggata 2 i Os, i tillegg Strandgaten 7 i Bergen sentrum.

Nå er ambisjonen å øke aktivitet betydelig gjennom det felleseide eiendomsselskapet Fremre Eiendom. Olsbø Rye skal være med som medeier i investeringene.

– Vi har ikke satt noe tall på størrelsen av porteføljen, ettersom det ikke er et mål i seg selv. Vi kommer naturligvis til å være transaksjonsorientert i starten som er noe av grunnen til at jeg ble forespurt om å være med å bygge opp selskapet, forteller Olsbø Rye.

Fremre Eiendom skal hovedsakelig utvikle og eie kontor-, lager- og logistikkeiendom, men vil også vurdere boligprosjekter og noen type handelseiendommer. Det primære geografiske virksomhetsområde vil være Bergen og omegn, samt strategiske lokasjoner på Vestlandet forøvrig.

– Det er mange flinke eiendomsaktører i Bergen som jeg har vært så heldig å bli kjent med opp gjennom årene. Vi ønsker å samarbeide med investorer og eiendomsselskaper på mange av våre prosjekter, sier Olsbø Rye.

(Visited 1 times, 4 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse eier mest i Bergen

Nyheter / torsdag 23. mai 2019

Entra må kutte ved Media City

Nyheter / tirsdag 21. mai 2019

Vil urbanisere dette området

Nyheter / mandag 20. mai 2019

Citybox åpner nytt hotell på Danmarks plass

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Nominert til pris for unge og lovende

Nyheter / torsdag 16. mai 2019

Utleier tapte sak om forsømt vedlikehold

Nyheter / onsdag 15. mai 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no