Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

REKORDSTERK INTERESSE: Lars Erik Wirsching (nr. 2 til venstre) og Torgeir Olsen (stående) ser at kjøpsinteressen for kontorbygg er rekordsterk.

Transaksjonsåret 2020 i Bergen: Sterk rekyl i andre halvår

Ved utgangen av første halvår hadde WPS Næringsmegling kun registrert 500 millioner kroner i transaksjonsvolum i Bergen, men året endte likevel med et volum på 7,6 milliarder.

Tore Årdal

torsdag 28. januar 2021 6:30 (Oppdatert 7. mars 2021 20:59 )

– Her kan man trygt si at andre halvår «reddet» transaksjonsåret 2020 i Bergen, sier daglig leder Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Ved utgangen av første halvår hadde selskapet registrert et volum på bare 500 millioner kroner.

– Covid-19-utbruddet forårsaket bråstopp i transaksjonsmarkedet, og usikkerheten økte betraktelig. I andre halvår har vi opplevd en sterk rekyl, og aktiviteten har tatt seg opp, sier han.

Ved årsslutt 2020 hadde WPS registrert et transaksjonsvolum på 7,6 milliarder kroner. Det mest populære segmentet i 2020 er kontorbygg, som står for ca. 75 prosent av totalt volum.

– Vi registrerer at det er stor interesse for objekter sentralt i Bergen, og transaksjoner i Bergen sentrum utgjør omtrent halvparten av totalt volum, forteller analytiker Torgeir Olsen i WPS Næringsmegling.

I den siste investorundersøkelsen til meglerselskapet estimeres prime yield i Bergen til 3,8 prosent, både i dag og 12 måneder frem i tid. Dette er det laveste nivået de har registrert i sine investorundersøkelser, og legger press på prisingen av de beste kontorbyggene.

– I perioden 2019-2020 har vi registrert flere transaksjoner til en yield lavere enn 4,0 prosent. Imidlertid bærer mange av disse transaksjonene preg av underleie, og vi tror at investorene priser inn en fremtidig leieprisvekst. Det er viktig å ha et nyansert syn på yielden, og faktum er at det er gjennomført svært få transaksjoner de to siste årene hvor det ikke er utviklingsmuligheter, sier Olsen.

Når det gjelder investorenes ønskede eksponering de neste 12 månedene, registrerer de en sterk kjøpsinteresse, hvor 70 prosent oppgir at de er nettokjøpere av næringseiendom.

– Til tross for økt bruk av hjemmekontor det siste året, ser vi at kjøpsinteressen for kontorbygg nå er rekordsterk, og dette kan tyde på at investorene ikke forventer noen reduksjon i behovet for kontorlokaler, mener Wirsching.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil utvide med næringsareal og 15 boliger

Nyheter / søndag 7. mars 2021

Vil ha 35 mill. for denne eiendommen på Kokstad

Nyheter / torsdag 4. mars 2021

Fra hotelltrainee til 145 mill. i leieinntekter

Nyheter / torsdag 4. mars 2021

Næringstomt kan bli boligområde

Nyheter / onsdag 3. mars 2021

Har kuttet fra 38 til 23 boliger

Nyheter / tirsdag 2. mars 2021

Etterlyser dristigere fremtidsbilder for Dokken

Nyheter / torsdag 25. februar 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no