Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MYE VERD: Kontormassen i Bergen er ifølge DNB Næringsmegling verd over 45 milliarder kroner. (Arkivfoto)

– Tryggere å investere
i Bergen enn i Stavanger

Sammensetningen av bergensmarkedet er bredere enn i Stavanger, noe som gjør det tryggere å investere i hansabyen enn i oljebyen.

Torgeir Hågøy

torsdag 9. april 2015 7:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:29 )

– Sett fra vårt ståsted så har bergensmarkedet den nødvendige størrelsen som gjør at det er interessant for investeringer. Vi ser også at markedet riktignok er mindre, men det er bredere sammensatt enn for eksempel i Stavanger, noe som gjør at vi vurderer risikoen i Bergen som noe mindre eller annerledes enn i Stavanger, sier administrerende direktør i Ferd Eiendom, Carl Brynjulfsen.

Hemmelig pris

Selskapet har nettopp solgt Aibel-bygget i Bergen til Pareto. Eiendomsmagasinet har tidligere skrevet om transaksjonen, men det er først nå at partene har bekreftet eierskiftet. Hva prisen på eiendommen ble vil verken Ferd Eiendom eller Pareto ut med, men trolig ligger den på rundt 570 millioner kroner.
– Vi er enige med Pareto om å ikke si noe om prisen, sier Brynjulfsen.

Mindre utsatt

Stavanger har for alvor fått smake effekten av redusert oljeaktivitet. Byen har vært oljedrevet siden 70-tallet og når denne motoren mister kraft, så griper det om seg. Ledigheten er nå på vei oppover, men meglerne mener at situasjonen som beskrives i media er overdrevet negativ.
– Vi opplever næringslivet i Bergen som mer sammensatt enn det vi ser i Stavanger. Her er blant annet flere offentlige institusjoner og høyere utdanning, noe som gjør at bergensmarkedet ikke er like utsatt som Stavanger, sier Brynjulfsen.

Ikke ferdig i Bergen

Ferd Eiendom kjøpte prosjektet i 2012 etter å ha vunnet leiekontrakten med Aibel i konkurranse med flere andre tilbydere. Nå var imidlertid tiden moden for å selge.
– Vår strategi er å gå tidlig inn i prosjekter og se selge, eller i alle fall vurdere å selge, når prosjektet er ferdig utviklet. Aibel-bygget er slik vi ser det ferdig utviklet og tiden var dermed moden for å selge, sier Brynjulfsen.
Dette betyr imidlertid ikke at de ser seg ferdige med Bergen.
– Vi har med salget fått fristilt kapital som vi kan plassere i nye prosjekter, og vi vurderer fortløpende prosjekter i Bergen, men også andre steder, sier Brynjulfsen.

Les også: 
Arabisk eiendomsaktør har handlet i Bergen

Aberdeen-eiendom solgt

Reitan jakter mer i Bergen

Skuffende salgsvolum

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no