Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STRID: Striden handler om 3,5 millioner kroner pluss saksomkostninger. Foto: Google Street View.

Uenighet om honorar ender i rettssalen

Bergen Eiendomsrådgivning AS har saksøkt Ytre Markeveien 39 AS.

Thor Arne Brun

torsdag 21. oktober 2021 0:45 (Oppdatert 25. november 2021 19:22 )

I begynnelsen av februar 2022 er det berammet rettssak mellom Bergen Eiendomsrådgivning AS og Ytre Markeveien 39 AS i Hordaland tingrett. Det er avsatt tre dager til saken, og tvisten gjelder oppgjør for krav tilknyttet konsulentbistand.

Sakens bakgrunn

Ytre Markeveien 39 AS inngikk i september 2014 en avtale om kjøp konsulentbistand fra Bergen Eiendomsrådgivning AS, i forbindelse med et mulig kjøp og utvikling av naboeiendommen, Ytre Markveien 41.

På avtaletidspunktet var Ytre Markeveien 41 ulovlig ombygget, og i den forbindelse oppstod det en rekke byggesaksrettslige spørsmål, blant annet om krav til brannskille mellom Ytre Markeveien 39 og Ytre Markeveien 41.

Formålet med avtalen var at Bergen Eiendomsrådgivning AS skulle bistå Ytre Markeveien 39 AS i forbindelse med kjøpet av naboeiendommen, og senere med den byggesaksrettslige prosessen tilknyttet utbedringsarbeidene for å få den offentligrettslig godkjent.

– Prosjektet førte ikke frem, og Ytre Markeveien 39 AS kjøpte naboeiendommen først da den var ferdig utbedret og ble lagt ut for salg på det åpne markedet over fem år senere, sier advokat Arne Christian Landsvik i Advokatfirmaet Landsvik & Larsen AS. Han er prosessfullmektig for Ytre Markeveien 39 AS.

Tvistesum på flere millioner

– Spørsmålet i saken er om Bergen Eiendomsrådgivning AS har krav på fullt honorar etter avtalen selv om eiendommen ble kjøpt på det åpne markedet og i strid med de opprinnelige forutsetningene i avtalen, legger han til.

Bergen Eiendomsrådgivning AS anfører at de har krav på fullt honorar, noe Ytre Markeveien 39 AS bestrider.

– Saken reiser en rekke avtale- og byggesaksrettslige spørsmål. Tvistesummen utgjør 3,5 millioner kroner med tillegg av sakskostnader, avslutter Landsvik.

– Omfattende jobb

Prosessfullmektig for Bergen Eiendomsrådgivning AS er advokat Erik Johan Mjell. Han henviser til Terje Haugan, leder/eiendomsrådgiver hos Bergen Eiendomsrådgivning AS.

– Saken i februar handler om oppgjøret for en omfattende jobb vi har gjort for en eier som ble rammet av at kommunen hadde andre interesser å ivareta enn å følge opp avvik etter plan og bygningsloven, sier Haugan til Estate Vest.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Aibel-bygget på Kokstad for 855 mill.

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Her kan det komme 200 boliger

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Bygger for bakerikjede – nå kan selskapet ese ut

Nyheter / onsdag 1. desember 2021

Selger industrieiendom med utviklingspotensial

Nyheter / mandag 29. november 2021

Blar opp 128 mill. på Ågotnes

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nektet for å ha tent på sitt eget hus. Så fant politiet kvittering for 16 liter rødsprit

Nyheter / torsdag 25. november 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no