Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DIGITAL: Statsbygg har med prosjektet på Åsane i Bergen trukket den digitale strikken helt ut. Foto: Statsbygg

Utbygger stiller strenge digitale krav

På Toppe i Åsane er betongarbeidene nå godt i gang. Ytterveggene på det som skal bli et nytt to-etasjers akuttsenter for ungdom er i ferd med å reise seg.

Glen Widing

fredag 1. februar 2019 10:26 (Oppdatert 12. april 2019 16:16)

Dette er Statsbyggs mest digitale byggeprosjekt på Vestlandet noen gang begynner å ta form. Bergen akuttsenter for ungdom bygges på oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet og skal stå ferdig til høsten. Forvaltningsbedriften er sikker på at byggenæringen kan hente store gevinster gjennom digitalisering.

– Det er veldig spennende å utforske dette videre her i Bergen. Vi har allerede gjort verdifulle erfaringer og tilbakemeldingen fra anleggslederen er at dette er gode verktøy for å få til en mer effektiv byggeplass, sier fungerende IKT-direktør Anett Andreassen i en pressemelding.

Akuttsenteret er det tredje prosjektet i Statsbygg Digibygg-satsing, der det testes ut ny teknologi som kan modernisere byggebransjen. I Bergen har Statsbygg blant annet stilt krav til entreprenøren om:

Papirløs byggeplass: I stedet for tradisjonelle byggetegninger er en kontinuerlig oppdatert digital 3D-modell av bygningen tilgjengelig både på nettbrett og stasjonære infoskjermer på byggeplassen.

Digital byggegrop: Det er laget 3D-modell av selve bygningen og av massene som er sprengt ut for å beregne hvor tidkrevende sprengingen er. Dette er ekstra nyttig på en komplisert sprengningstomt.

Digital logistikk: Alle byggematerialene spores fra bestilling til ferdigstillelse. Dette gir bedre kontroll, raskere gjennomføring og redusert svinn.

Digital HMS-tavle: Den gamle oppslagstavla erstattes av en digital touch-skjerm, slik at HMS kan ivaretas betydelig bedre. Den enkelte arbeider får automatisk tilgang til viktige dokumenter og til tidskritisk informasjon ved alvorlige hendelser. Samtidig får prosjektleder langt bedre oversikt over det som skjer på byggeplassen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Fyller på med leiligheter i Åsane

Nyheter / onsdag 24. april 2019

Gjennomførte storstilt renovering

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

BOB satser på byggdrifterne

Nyheter / tirsdag 23. april 2019

Fikk nei til 40 boliger

Nyheter / mandag 22. april 2019

Nå kommer proptech-teknologi som gjør byggene effektive og smarte

Nyheter / tirsdag 16. april 2019

Adolfsen-brødrene posisjonerer seg i Arna

Nyheter / mandag 15. april 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no