Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DIGITAL: Statsbygg har med prosjektet på Åsane i Bergen trukket den digitale strikken helt ut. Foto: Statsbygg

Utbygger stiller strenge digitale krav

På Toppe i Åsane er betongarbeidene nå godt i gang. Ytterveggene på det som skal bli et nytt to-etasjers akuttsenter for ungdom er i ferd med å reise seg.

Glen Widing

fredag 1. februar 2019 10:26 (Oppdatert 12. april 2019 16:16 )

Dette er Statsbyggs mest digitale byggeprosjekt på Vestlandet noen gang begynner å ta form. Bergen akuttsenter for ungdom bygges på oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet og skal stå ferdig til høsten. Forvaltningsbedriften er sikker på at byggenæringen kan hente store gevinster gjennom digitalisering.

– Det er veldig spennende å utforske dette videre her i Bergen. Vi har allerede gjort verdifulle erfaringer og tilbakemeldingen fra anleggslederen er at dette er gode verktøy for å få til en mer effektiv byggeplass, sier fungerende IKT-direktør Anett Andreassen i en pressemelding.

Akuttsenteret er det tredje prosjektet i Statsbygg Digibygg-satsing, der det testes ut ny teknologi som kan modernisere byggebransjen. I Bergen har Statsbygg blant annet stilt krav til entreprenøren om:

Papirløs byggeplass: I stedet for tradisjonelle byggetegninger er en kontinuerlig oppdatert digital 3D-modell av bygningen tilgjengelig både på nettbrett og stasjonære infoskjermer på byggeplassen.

Digital byggegrop: Det er laget 3D-modell av selve bygningen og av massene som er sprengt ut for å beregne hvor tidkrevende sprengingen er. Dette er ekstra nyttig på en komplisert sprengningstomt.

Digital logistikk: Alle byggematerialene spores fra bestilling til ferdigstillelse. Dette gir bedre kontroll, raskere gjennomføring og redusert svinn.

Digital HMS-tavle: Den gamle oppslagstavla erstattes av en digital touch-skjerm, slik at HMS kan ivaretas betydelig bedre. Den enkelte arbeider får automatisk tilgang til viktige dokumenter og til tidskritisk informasjon ved alvorlige hendelser. Samtidig får prosjektleder langt bedre oversikt over det som skjer på byggeplassen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil bygge på og åpne hotell

Nyheter / tirsdag 20. august 2019

Skal bygge på Søreide

Nyheter / mandag 19. august 2019

Her kan det komme 19 leiligheter

Nyheter / søndag 18. august 2019

Midgard Gruppen kjøpte på Straume

Nyheter / torsdag 15. august 2019

Vil bygge 20 boliger på resttomt

Nyheter / onsdag 14. august 2019

Nå kommer føringer for sjøfronten

Nyheter / tirsdag 13. august 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no