Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STOR INTERESSE: Utenlandske fond vil gjerne handle på Vestlandet. Det forteller Ivar Hillestad i Hammervoll Pind. (Foto: Hammervoll Pind)

Utenlandske fond vender nå blikket mot Vestlandet

Interessen for det norske transaksjonsmarkedet har eksplodert i 2015. Nå begynner investorene også å vende blikket mot vest. 

Torgeir Hågøy

fredag 2. oktober 2015 6:17 (Oppdatert 19. februar 2018 11:26 )

– Jeg var nylig i London i møter med et større fond som ser på Vestlandet som svært interessant, sier partner i advokatfirmaet Hammervoll Pind, Ivar Hillestad.

Ser utenfor Oslo

Det norske transaksjonsmarkedet ligger i år an til å slå alle rekorder og mange tror nå at volumet kommer til å passere 100 milliarder kroner for første gang. Mye av dette skjer i Oslo og nærliggende områder og årsaken til det høye volumet er at utlendingene endelig har fått øynene opp for Norge. Nå begynner de altså også å se utenfor Oslo.
– De jeg var i møte med ser både på Bergen og Stavanger som svært interessant, men andre deler av landet er også av interesse, sier Hillestad.

LES OGSÅ:
GC Rieber vil selge i Solheimsviken

Salgsprosessen kan få flere til å rette blikket mot Bergen

Dype lommer

Så langt har de utenlandske investorene imidlertid vært relativt fraværende i Bergen. Vi har tidligere skrevet om at arabisk investor kjøpte en eiendom for 30 millioner kroner på Nordnes, men dette er nærmest for en kuriositet å regne. Imidlertid skal DNB-bygget i Solheimsviken være interessant for utenlandske investorer og ifølge GC Rieber Eiendom som eier bygget har flere utenlandske aktører vært og sett på bygget.
– Vi har vært i dialog med tre til fire ulike aktører som ser etter investeringsalternativer. Dette er aktører som har penger på bok og som bare leter etter de rette objektene. Finner de dem, så kan de gjerne investere langt over 1 milliard kroner, sier Hillestad.

Trygg havn

Hillestad mener at det er flere grunner til at Norge har blitt så attraktivt blant utlendingene. En av dem er at valutasituasjonen gjør Norge relativt billig om dagen.
– De får nå en valutarabatt på 20 prosent i forhold til for kort tid tilbake. De ser også at de kan få gode eiendommer med solide leietakere i et marked som fortsatt oppleves som relativt trygt. Norge er også fortsatt, selv om yielden presses nedover her også, ganske fornuftig priset sammenlignet med alternativer i utlandet, sier Hillestad.

LES OGSÅ:
Bergen næringsråd selger Gestapohuset

Nye aktører stiller høyere krav til selger

Vossatassar i transaksjonsmarkedet

Siste nyheter Vest-Norge

«Naturlig for BOB å engasjere seg i den fremtidige byutviklingen på Dokken»

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Søker inntil 9.500 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 4. juli 2022

Her vil Trond Mohn og Selvaag Bolig bygge opp mot 250 boliger

Nyheter / torsdag 30. juni 2022

Bergen Parkering dro inn 150 mill. i inntekter

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

VestenFjeldske Eiendom fikk leieinntekter på 120 millioner

Nyheter / tirsdag 28. juni 2022

LPO tar kontrollen over FAVN arkitekter

Nyheter / fredag 24. juni 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no