Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Arealet i råbygget tredobles til 5.259 kvadratmeter.(Foto: Google)

Utvider Midtunbygget med 3.500 kvm

Etterspørselen etter lager med 25 meter takhøyde er liten, derfor vil Bergens Næringsbygg AS gjøre om høylageret i Midtunbygget til 3 etasjer.

Tore Årdal

onsdag 5. desember 2018 8:20 (Oppdatert 22. februar 2019 9:05 )

På vegne av Bergens Næringsbygg AS har SE-Arkitektur søkt om ett-trinns søknadsbehandling hos Plan-og bygningsetaten (PBE). Søknaden gjelder Sandbrekketoppen 30 på Nesttun.

Det eksisterende bygget, kjent som Midtunbygget, er et stort industribygg som rommer kontorvirksomhet, snekkeri, trelast, bilverksted, grossistfirmaer samt lager- og logistikkarealer. Den delen av eksisterende bygg som søknaden gjelder, er i dag et råbygg.

– Lokalet har tidligere vært brukt som høylager med en takhøyde på ca. 25 meter, og er laget for tung belastning. Etterspørselen etter lokaler med en slik takhøyde er svært liten, og for å kunne utnytte denne delen av byggverket, ønsker tiltakshaver å gjøre tilpasninger slik at lokalet blir mer aktuelt for fremtidig leietaker som driver innenfor næringsgruppen som er tillatt i bygget, skriver SE-Arkitektur i redegjørelsen.

Det søkes derfor om montering av konstruksjoner i dette råbygget, i form av to etasjeskiller med 6 og 7,5 meter etasjehøyde, samt nytt trappe- og heishus for intern forbindelse for fremtidig bruker. Dagens lagerhall er for øvrig helt uten lys, derfor søkes det også om fasadeendringer i form av innsetting av dører, vinduer og porter.

– Det er ikke bruker på plass ennå, men tiltakshaver ønsker å være i forkant og sette i gang tilrettelegging som må gjøres for å kunne tilby denne hallen til fremtidig bruker. Når bruker av disse lokalene er på plass, sendes det inn ny søknad som omhandler bruken samt redegjørelse for hvordan ulike krav er ivaretatt, skriver arkitektselskapet.

Råbygget har i dag et bruksareal på 1.753 kvadratmeter, og med de to nye etasjene tredobles dette arealet til 5.259 kvadratmeter.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil bygge på og åpne hotell

Nyheter / tirsdag 20. august 2019

Skal bygge på Søreide

Nyheter / mandag 19. august 2019

Her kan det komme 19 leiligheter

Nyheter / søndag 18. august 2019

Midgard Gruppen kjøpte på Straume

Nyheter / torsdag 15. august 2019

Vil bygge 20 boliger på resttomt

Nyheter / onsdag 14. august 2019

Nå kommer føringer for sjøfronten

Nyheter / tirsdag 13. august 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no