Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

4 472 KVM: Med nybygget øker bruksarealet med 2 079 kvadratmeter 4 472 kvadratmeter. til Ill: B+B arkitekter

Utvider på Nesttun

Zurhaar & Rubb AS ønsker å oppføre et nytt bygg bak Solberggården med butikklokale i første og kontor i de øvrige etasjene.

Tore Årdal

onsdag 12. juni 2019 22:36 (Oppdatert 19. september 2019 0:11 )

På vegne av Nesttunveien 100 AS, som eies av Zurhaar & Rubb AS, har B+B arkitekter søkt om rammetillatelse for Nesttunvegen 100; Solberggården. Bakbygningen søkes revet for å gi plass til et nybygg i fire etasjer pluss kjeller.

I nybyggets første etasje blir det butikk som henvender seg mot Østre Nesttunveg/gågaten. I andre til fjerde etasje blir det kontor, mens kjeller avsettes til sykkelgarderober og tekniske rom. Fjerde etasje blir tilbaketrukket.

Les også: Zurhaar & Rubb har klokkertro på Nesttun

Ifølge søknaden som er sendt til Plan- og bygningsetaten, får den nye bebyggelsen et bruksareal på 2 079 kvadratmeter. Inklusive eksisterende bebyggelse får eiendommen dermed et bebygget areal på 4 472 kvadratmeter.

Solberggården og nybygget forbindes med et mellombygg i tre etasjer med felles inngangsparti til boliger og kontorer fra gangpassasje mellom Nesttunvegen og Østre Nesttunveg. Felles gangareal/passasje mellom Solberggården/nybygget og Nesttunvegen 102 (biblioteket) opparbeides i henhold til reguleringsplan.

– Boliger i Solberggården kan nytte del av Nesttun torg som felles uteoppholdsreal, som er solrikt og skjermet for støy. I henhold til Kommuneplan 2010 kan 50 prosent av uteoppholdsareal for boliger dekkes av nærliggende offentlig park/gatetun, heter det i nabovarselet.

Prosjektet omfatter i tillegg rehabilitering av Solberggården, som er godkjent med tre boenheter, men som søkes ombygget til fire store leiligheter. I Solberggården er det også næringsarealer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Her vil Midgard Gruppen bygge på

Nyheter / fredag 13. desember 2019

9 milliarder i år

Nyheter / tirsdag 10. desember 2019

Flytter fra Media City Bergen

Nyheter / mandag 9. desember 2019

Knallsterkt transaksjonsmarked i Bergen

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Nominert til internasjonal prestisjepris

Nyheter / søndag 8. desember 2019

Åpner to nye hoteller i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 6. desember 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no