Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SENTRALT: Med flytting av containerhavnen fra Bergen til Ågotnes, er dette «en sentral beliggenhet for bedrifter som trenger ISPS-fasiliteter og lagringskapasitet», ifølge selskapet.

Utvikler stort område ved innseilingen til Bergen

Sigba Eiendom AS eier en tomt på 80 mål som er nærmeste nabo til det nye Sotrasambandet. Selskapet skal nå oppføre to nye industri-/lagerbygg, hvorav det første allerede er utleid.

Tore Årdal

torsdag 18. februar 2021 6:42 (Oppdatert 5. mai 2021 19:18 )

– Før det var klart hvor Sotrasambandet skulle ligge, var det stor usikkerhet knyttet til hvordan eiendommen kunne utvikles videre. Nå er vi veldig godt fornøyd med løsningen som kom på plass, sier administrerende direktør Ina Bartz-Johannessen i Sigba Eiendom AS.

Selskapet har røtter tilbake til1905, da Knarrevik Olje- og Fodermelfabrik startet. Den ble bygget på grunnen der en gammal mølle tidligere hadde stått. Direktør S. Bartz-Johannesen kjøpte sildoljefabrikken i 1932, og det nye selskapet fikk navnet Knarrevik Sildoljefabrikk A/S. Siden har familievirksomheten vært i en stadig utvikling, og kontinuerlig vært engasjert i marin relatert industri som skipsmegling, skipsbygging, rederi, fiskeolje-og fiskemel produksjon, produksjon og salg av prosessutstyr, osv. I dag er selskapet hovedsakelig en eiendomsvirksomhet.

Den 80 mål store tomten til Sigba Eiendom er beliggende på Knarrevik ved Sotrabrua i innseilingen til Bergen, og er nærmeste nabo til det nye Sotrasambandet, som starter utbyggingen i 2021/22. Opprinnelig var tomten 16 mål større, men dette arealet kjøpte Statens vegvesen i forbindelse med byggingen av det nye Sotrasambandet.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Vegvesenet, og har blitt godt ivaretatt. Nå ser vi frem til å utvikle eiendommen videre, parallelt med at Sotrasambandet bygges, sier Bartz-Johannessen.

De to største leietakerne på tomten er Norsk Gjenvinning AS og Franzefoss AS, som begge driver innen avfallshåndtering. I 2015-2016 ble området oppgradert med nye kaifronter i tillegg til et nytt produksjonsbygg Norsk Gjenvinning. I 2016. Fire år senere oppførte Sigba Eiendom et lavenergi administrasjonsbygg, hvor selskapet selv, Norsk Gjenvinning og Franzefoss holder til.

Neste etappe er to nye industri-/lagerbygg. Det første skal stå klart i 2022, og blir de nye produksjonsbygget til Franzefoss.

Neste bygg er planlagt ferdigstilt i 2024, og får grunnflater på inntil 3.000 kvadratmeter over 2-3 etasjer med gode takhøyder. Sigba Eiendom er nå i prosess med å finne leietakere til det sistnevnte bygget. De ser etter bedrifter som kan dra nytte av at området har stor kaiplass med dypvannskai som er godkjent til ISPS-bruk.

– Med flytting av containerhavnen fra Bergen til Ågotnes, er dette en sentral beliggenhet for bedrifter som trenger ISPS-fasiliteter og lagringskapasitet. Det er kort vei til både Ågotnes og alle sentrale innfartsårer til Bergen, påpeker hun.

Regnskapet til Sigba Eiendom viser leieinntekter på 21,1 millioner kroner i 2019, og Bartz-Johannessen anslår at disse kan nærme seg 30 millioner når de to nybyggene er på plass.

– Eiendommene vi forvalter er på privat og lukket område, og er sentralt plassert like ved Sotrabrua, 5 minutter fra Straume og 10 minutter fra Bergen Sentrum. Vi har også stor kaiplass som er godkjent til ISPS-bruk. Vi kan derfor forsikre våre leietakere om at sikkerheten på våre områder er ivaretatt, og kan garantere for privat og sikker virksomhet, heter det på selskapets hjemmeside.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Perfekt storm i transaksjonsmarkedet i Bergen

Nyheter / torsdag 16. september 2021

Advarer Bergen-politikerne mot Oslo-fellen

Nyheter / onsdag 15. september 2021

Vil bygge på helsepark med to etasjer

Nyheter / tirsdag 14. september 2021

Tre leiegårder solgt – kommunen benytter ikke forkjøpsrett

Nyheter / mandag 13. september 2021

Sigba Eiendom fikk overskudd på 100 millioner

Nyheter / torsdag 9. september 2021

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

Nyheter / onsdag 8. september 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no