Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Leder for Bergen-kontoret til DNB Næringsmegling, Haakon Jard Veidung, venter lavere kontorledighet i Bergen det neste året.

Vanskelig å få topp lokaler i Bergen sentrum

Det er svært lite å velge mellom av kontorlokaler på over 1500 kvadratmeter i Bergen sentrum.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 17. oktober 2019 9:30 (Oppdatert 14. november 2019 9:35 )

Det kommer frem i DNB Næringsmeglings seneste oppdatering for næringseiendomsmarkedet i Bergen. Næringsmeglerens seneste kontortelling viser en ledighet på 8,4 prosent i Bergen, men i sentrum er ledigheten nede på 5,2 prosent. Det er 49 bygg i sentrum hvor det er registrert ledighet, men bare ni alternativer hvor ledigheten er over 1500 kvadratmeter. «Dette illustrerer at det fortsatt er og vil bli krevende å få tak i særlig høy-standard lokaler i de aller mest sentrale områdene av Bergen, og også en av hovedårsakene til at vi tror Sentrumsprisene vil fortsette å stige», skriver DNB Næringsmegling i oppdateringen. I Bergen sentrum er leieprisene høyest, med et intervall på mellom 1600 og 2800 kroner per kvadratmeter for lokaler med høy standard.

Næringsmegleren ser for seg at ledigheten i Bergen vil falle til en bunn på 7,4 prosent i slutten av 2020 og fra 2021 vil den stige igjen til 7,9 prosent, som er tett på gjennomsnittsledigheten de siste ti årene i byen.

Når det gjelder transaksjonsmarkedet, melder DNB Næringsmegling om et transaksjonsvolum så langt i år på 4,9 milliarder kroner i Bergen. Det har vært registrert 22 transaksjoner. Prime yield faller med fem basispunkter til 4,20 prosent, mens såkalt normal yield anslås til 6,25 prosent.

Ifølge DNBs investorundersøkelse er det en økende kjøpsinteresse, men samtidig stor frustrasjon fra investorenes side på grunn av få kjøpsalternativer. «Noen påpeker at de ikke har sett et tørrere marked på mange år, og at de sliter med å komme til på de mest attraktive objektene», skriver DNB Næringsmegling og legger til at få investorer har konkrete salgsplaner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse er nominert til arkitekturprisen

Nyheter / torsdag 14. november 2019

Ber om nær 100 mill for to signalbygg midt i sentrum

Nyheter / onsdag 13. november 2019

Kjøpte bygård nær Media City

Nyheter / tirsdag 12. november 2019

Her kan det komme 25 nye boliger

Nyheter / mandag 11. november 2019

Her vil JM samle livsnyterne

Nyheter / søndag 10. november 2019

Frelsesarmeen solgte Fretex-eiendom

Nyheter / onsdag 6. november 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no