Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DIGITALISERING: T-2 Prosjekt Vest skal scanne hele kirken innvendig og utvendig med 3D laserscanner, samt fotografere kirken utvendig med drone.

Vant kontrakt for Johanneskirken

T-2 Prosjekt Vest har vunnet jobben med å digitalisere Johanneskirken i Bergen.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 23. mars 2021 21:50 (Oppdatert 15. april 2021 11:26 )

Det er Akasia som på vegne av Bergen kirkelige fellesråd har tildelt kontrakt til T-2 Prosjekt Vest AS. Oppdraget består i å scanne hele kirken innvendig og utvendig med 3D laserscanner. Utvendig skal kirken også fotograferes med drone. Bildene og scannet modell skal brukes til både eget bruk i Akasia, for kontrahering av entreprenører i forbindelse med restaureringsarbeider, samt at det skal lages en digital modell som kan lage grunnlag for å gi publikum mulighet for publikum der de kan «gå inne i kirken»  og oppleve kirken gjennom en digital modell på kirkens nettsider.

– Vi er veldig glade og ydmyke for dette oppdraget som Akasia har tildelt oss. Å få lov å digitalisere Johanneskirken, som er et landemerke i Bergen, er noe som gjør oss veldig stolte. Oppdraget passer oss veldig godt og er i tråd med vår strategi og satsing på digitalisering, sier daglig leder i T-2 Prosjekt Vest, Alexander Strand.

Johanneskirken er en nygotisk korskirke fra 1894 i Bergen, beliggende på Sydnesplassen 5 på Sydneshaugen Kirken er bygget i glasert tegl, korsarmene rommer sideskip og sidegallerier. Kirketårnet er med sine 61 meter over bakken Bergens høyeste tårn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no