Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SELGER: Gründer og daglig leder Thor Småbrekke i Constructa Entreprenør blir en del av en større enhet i Veidekke Bygg i Bergen.

Veidekke kjøper Bergen-entreprenør

Veidekke øker satsingen i Bergen og kjøper alle aksjene i Constructa Entreprenør AS.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 18. august 2022 7:49 (Oppdatert 3. oktober 2022 15:42 )

Kjøpet er et strategisk grep som skal styrke Veidekkes posisjon i Bergen. Etter sammenslåingen vil Veidekke Bygg i Bergen ha nesten 350 ansatte og omsette for 1,8 milliarder kroner.

– Overtakelsen av Constructa Entreprenør er et viktig grep for å styrke vår posisjon i Norges nest største by. Vi har en lang og god historie i Bergen, og ser dette som et viktig grep for å utvide tilbudet til våre kunder i et attraktivt marked sammen med våre samarbeidspartnere. Vi kjenner Constructa Entreprenør godt, de er sterke i flere markedssegmenter og kompletterer vår virksomhet på en god måte. Sammenslåingen vil danne grunnlaget for en sterk bergensk byggentreprenør, sier konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.

Gründerne Thor Småbrekke og Kari Saarisilta og styreleder Mons Aase er majoritetseierne i Constructa Entreprenør. Selskapet har rundt 140 ansatte, hvorav 85 er fagarbeidere, og har en årlig omsetning på rundt 750 millioner kroner.

– Veidekke er et foretrukket førstevalg som nytt hjem for oss, og vil kunne forvalte Constructa-arven videre på en god måte. Constructa Entreprenør har solide folk både på funksjonær- og fagarbeidersiden, og som integrert i Veidekke vil vi kunne øke konkurransekraften og gjennomføringsevnen i Bergensregionen, sier CEO i Constructa, Thor Småbrekke.

Dagens eiere i Constructa Entreprenør blir med videre som nøkkelansatte i det nye Veidekke Bygg Bergen, og integrasjonen av de ansatte og selskapet for øvrig starter så snart som mulig.

Avtalt kjøpesum tilsvarer en selskapsverdi på om lag 200 millioner på gjeldfri basis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bara Eiendom selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 4. oktober 2022

Solgte Porsche Center Bergen

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil skape Bergens mest klimavennlige nabolag

Nyheter / mandag 3. oktober 2022

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Nyheter / torsdag 29. september 2022

Siktet seg inn mot fylkeshuset

Nyheter / onsdag 28. september 2022

Nordea Liv vant pris for beste avkastning

Nyheter / tirsdag 27. september 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no