Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

- For at en by skal fungere, er det at viktig at selve «navet» sentrum utvikles, sier Lars Kyte i Kyte Næringsmegling.

– Veldig positivt at det er «ny» kapital som vil inn i Bergen sentrum

Ifølge Kyte Næringsmegling var det et 20-tall solide interessenter til Rådhusgaten 4, som endte opp hos Vestenfjeldske Eiendom.

Tore Årdal

onsdag 16. november 2022 21:15 (Oppdatert 1. desember 2022 10:08 )

I forrige uke skrev Estate Nyheter Vest at Vestenfjeldske Eiendom hadde kjøpt Rådhusgaten 4 fra Bara Eiendom. Bygget er på syv etasjer samt underetasje, og har et areal på ca. 2.900 kvadratmeter. Brutto årlig leie i 2023 er estimert til 7,7 millioner kroner inklusive leiepotensial for et ledig areal på 381 kvadratmeter i sjette etasje.

Lars Kyte i Kyte Næringsmegling, som hadde oppdraget med å selge eiendommen, sier at det var et 20-tall interessenter til Rådhusgaten 4, og hvor oppnådd prisnivå ikke er langt unna salgsprisene som har vært oppnådd de siste 3-4 årene i Bergen sentrum.

– Det er interessant å se at det er stor interesse også i et litt ruglete og noe avventede transaksjonsmarked. Samtidig er det veldig positivt at det er kapital som vil inn i Bergen sentrum. Vestenfjeldske har vokst mye i sentrum, og bruker betydelige midler på å oppgradere eiendommene. Dette er veldig bra for utviklingen av Bergen sentrum, sier Kyte.

Spesielt de siste 4-5 årene er det skiftet eiere på mange sentrale store næringseiendommer i Bergen sentrum og spesielt på aksen fra Allehelgensgate, Torgalmenningen til Krinkelkroken, Olav Kyrregate og med tilstøtende gater.

– For at en by skal fungere, er det at viktig at selve «navet» sentrum utvikles. I den forbindelse er det svært positivt at såpass mange sentrumseiendommer i Bergen har fått nye eiere. Disse investorene har brukt mye penger på selve kjøpet, men i nesten alle transaksjonene har ny eier igjen planer for utvikling / ombygging av eiendommene, og dette generer igjen god aktivitet for arkitekter og rådgiverbransjen og ikke minst for byggmestre og entreprenører, sier Kyte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Slik varierer toppleien for kontor i Bergen

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

90 boligeiere må ut med millionerstatning

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

Fikk nei til å bygge ut med ytterligere 40 boliger

Nyheter / onsdag 30. november 2022

Han blir sjef i Vestenfjeldske Eiendom

Nyheter / mandag 28. november 2022

Lynghaugparken vant kommunens pris

Nyheter / mandag 28. november 2022

Rådgiver krevde 3,5 mill – gikk på fullt tap i retten

Nyheter / torsdag 24. november 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no