Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Telenorbygget i Birkelandsskiftet er solgt til Midgard Gruppen. (Foto: Bjoertvedt/Wikimedia. Lisens:CC-BY-SA-3.0)

“Verdens beste” bygg har fått ny eier

I 2003 ble bygget kåret til det beste bygget i verden. Nå har Telenor Eiendom solgt Telenorbygget i Birkelandsskiftet.

Torgeir Hågøy

torsdag 20. september 2018 7:50 (Oppdatert 12. april 2019 16:17)

Det er Telenor Pensjonskasse som er den formelle selgeren av eiendommen.
– Telenor Pensjonskasse har inngått en avtale om salg av eiendommen Ytrebygdsvegen 215 på Kokstad i Bergen til Midgard Gruppen AS. Overtakelse er planlagt i Q4 2018, sier Stian Elgaaen, utviklingsdirektør i Telenor Eiendom og rådgiver i Telenor Pensjonskasse, til Estatenyheter.

Bygget har mottatt en rekke utmerkelser og den mest høythengende er trolig at det ble kåret til verdens beste bygg av den internasjonale organisasjonen for eiere av store næringsbygg, Real Estate Union. Prisen ble delt ut i samarbeid med Wall Street Journal.

Men det er ikke nok å være best. Etter at Statoil flyttet ut av bygget i 2015 og inn i eget bygg har Telenorbygget stått halvtomt, til tross for iherdige forsøk på å fylle bygget.
– Eiendommen har de senere år blitt benyttet som et flerbruksbygg og har i dag leietakere som Wimoh, Bergen kommune, Baker Hughes, Disruptive Technology, Bergens Forskningsstiftelse og Circle K. Telenor vil fortsatt være leietaker i eiendommen, sier Elgaaen.

Midgard Gruppen er trolig Bergens raskest voksende eiendomsaktør. De har handlet betydelig med eiendom de siste årene, blant annet i Baltikum. For ikke så veldig lenge siden kjøpte de også det nye Nera-bygget på Kokstad. Dette bygget ligger bare et bybanestopp fra Telenorbygget.

Partene er enige om å holde salgssummen konfidensiell. Det er DnB Næringsmegling i Bergen som har vært selgers rådgiver i transaksjonen.

(Visited 916 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bystyret vedtok arkitekturstrategi

Nyheter / fredag 21. juni 2019

Ny landskapsarkitekt i byen

Nyheter / torsdag 20. juni 2019

Her kommer badeanlegg og brannstasjon

Nyheter / onsdag 19. juni 2019

Vurderer boligprosjekt her

Nyheter / tirsdag 18. juni 2019

Her vil finansmann bygge 40 boliger

Nyheter / mandag 17. juni 2019

Verdens første bærekraftige kanalby

Nyheter / fredag 14. juni 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no