Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GÅR I GANG: GC Rieber Eiendom går i løpet av høsten i gang med både nytt hotell og kontorbygg i Solheimsviken. (Foto: Paal Kahrs arkitekter, OG arkitekter. Illustrasjon av MIR)

Verdens største hotellkjede etablerer seg i Bergen

Hotellkjeden Marriot skal stå for driften av hotellet til GC Rieber i Solheimsviken. Byggingen starter til høsten.

Torgeir Hågøy

onsdag 18. april 2018 22:11 (Oppdatert 10. oktober 2018 8:32 )

– I tillegg går vi også i gang med kontorbygget ”Skipet”, sier administrerende direktør i GC Rieber Eiendom, Tor Instanes. 
Dermed vil det altså bli storstilt byggeaktivitet i Solheimsviken i løpet av året. Hotellet og kontorbygget har vært planlagt lenge, og flere ulike forslag har blitt presentert. Nå har altså GC Rieber bestemt seg for å bygge et kontorbygg i massivtre, trolig et av de største i landene.
– Det er i alle fall det største i Bergen, sier Instanes, som legger til at de også tar sikte på at det skal bli et Breeam Excellent-bygg.

Første leietaker er på plass
Første leietaker er Norwegian Hull Club, som den senere tiden har vært ute med et søk i bergensområdet. De tar én av fem etasjer i nybygget. Byggearbeidene starter til høsten og planlagt innflytting er i november 2020. Sammen med Gard og Edge, som allerede er i Solheimsviken, samles dermed store deler av maritim sjøforsikring seg i Solheimsviken. Ifølge en pressemelding er det cirka 4000 arbeidsplasser innen finans, teknologi og offentlige tjenester i Solheimsviken. Skipet vil ha plass til ytterligere 500.
– På samme vis som Marineholmen (marin forskningspark) arbeider vi nå målrettet og selektivt med flere andre potensielle leietakere for Skipet. Vi ønsker at virksomhetene som skal inn i Skipet skal styrke finans og teknologi miljøet som allerede er i Solheimsviken slik som DNB, It’s Learning, IF, GC Rieber, Accenture, Bouvet, Abax, Uni Micro, Gard, Gabler med flere, sier Instanes.
Kontorbygget blir på fem etasjer, hvor første etasje skal være aktiv, og slik bidra til at Solheimsviken får et mer urbant preg og fremme området som en fremtidsrettet moderne bydel i Bergen.
– Vi ønsker å være en drivkraft for at Bergen skal kunne nå sine mål satt i kommuneplanens samfunnsdel og Grønn strategi, sier Instanes.

200 rom
Hotellet som kommer vegg i vegg med kontorbygget får 200 rom og skal altså driftes av Marriot Moxy. Driftsavtalen er signert med danske Core Hospitality. Det er første gang Marriot etablerer seg i Bergen og fra før har de bare ett hotell i Norge, nemlig i Oslo.
– Et Moxy-hotell er et viktig steg på veien mot å gjøre Solheimsviken komplett med hotell, spisesteder, lounge/kaffebar/bar. Det vil skape enda mer liv i område på dag, kveld og ettermiddag noe som er bra for både tilreisende og nærmiljøet.   Det er 20 Moxy hoteller over hele verden i dag (et i Oslo) og 86 nye på vei, sier Instanes.
Hotellet skal stå ferdig i april 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Går til DARK fra Asplan Viak

Nyheter / mandag 23. mai 2022

– Det kan knapt bli mange nok nye boliger i sentrum

Nyheter / torsdag 19. mai 2022

Gikk fra Opus til Bonava

Nyheter / onsdag 18. mai 2022

Herman Friele inn i styret i Citybox

Nyheter / fredag 13. mai 2022

Boligprosjekt inngår i kunstutstilling

Nyheter / torsdag 12. mai 2022

Backer kjøpte kombieiendom på Midtun

Nyheter / onsdag 11. mai 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no