Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

MILJØFOKUS: Vestenfjeldske Eiendoms oppgradering av Strandgaten 11 er gjort med ekstra fokus på miljø og bærekraft.

Vestenfjeldske tok bærekraftsgrep i over 100 år gammelt bygg

Grepene tar sikte på å oppnå BREEAM In-Use-sertifisering for Strandgaten 11 i Bergen sentrum.

Dag-Jørgen Saltnes

søndag 21. mai 2023 23:52 (Oppdatert 1. juni 2023 9:10 )

Det er i bærekraftsrapporten til Reitan Eiendom at Vestenfjeldske Eiendoms ombyggingsprosjekt i Strandgaten 11 får en større presentasjon. Bygget, som skal huse byråene Dråpe, Funbit, Salto og Hensikt i felles kontorlokaler, vil gå gjennom en omfattende modernisering. Ambisjonene er å oppnå BREEAM In-Use-sertifisering når innflytting finner sted i disse dager.

Vestenfjeldske Eiendom restaurerer fasaden og det blir løftet frem igjen detaljer fra byggets opprinnelige arkitektur i samråd med byantikvaren. Mange av det over 100 år gamle byggets originale elementer blir tilbakeført.

Markedssjef med ansvar for bærekraft i Vestenfjeldske Eiendom, Hilde Skaar, skriver på LinkedIn at alle selskapene i Reitan Eiendom-konsernet nå implementerer bærekraftstrategien, «Strategien inneholder en rekke mål for vårt bærekraftsarbeid samt en metodebeskrivelse for hvordan vi skal utvikle prosjektene våre i fremtiden», skriver hun og mener det styrker ansvarsdimensjonen i arbeidet med bærekraft.

«Ved å implementere metoden i alle prosjekter, bidrar vi til økt bærekraft i enkeltprosjektene, vår virksomhet og i samfunnet, og derigjennom sikrer vi også verdiutviklingen på vår eiendomsportefølje. Et av våre pågående rehabiliteringsprosjekter er Strandgaten 11 i Bergen, dette blir et viktig pilotprosjekt for oss i VestenFjeldske Eiendom AS på hvordan fremtidens kontorfellesskap kan se ut», skriver hun videre på LinkedIn.

Ifølge Reitan Eiendoms bærekraftsrapport har Vestenfjeldske Eiendom modernisert inngangsparti og fellesarealer i Strandgaten 11, samt satt inn ny heis, felles garderobe og sykkelparkering i kjelleren. Den nye heisen gir bedret arealutnyttelse i lokalene, og det blir etablert LED-belysning, nytt ventilasjonsanlegg og oppvarming via fjernvarme som vil forsyne hele bygget. Tidligere var det bare 2. etasje som hadde fjernvarme som varmekilde. Alle vinduer blir også skiftet ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper Tesla-eiendom i Førde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kjøpte av Trond Mohn-selskap – nå er leietakeren konkurs

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Ahlsell leier stort på Minde

Nyheter / torsdag 1. juni 2023

Kultur, bevertning og interiør til Kronstadparken

Nyheter / onsdag 31. mai 2023

Salg av to Porsche-senter ga gode tall

Nyheter / tirsdag 30. mai 2023

Skanska kjøper tomt på Skjoldskiftet

Nyheter / fredag 26. mai 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no