Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Jan Kaare Hellevang og Eiendomskreditt skal vokse.

– Vi har utlånskapasitet og vil vokse

Eiendomskreditt har ambisjoner om å øke utlånene til små og mellomstore eiendomsaktører.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 9. november 2018 8:17 (Oppdatert 15. november 2018 7:24)

Med Rieber-familien og Trond Mohn, samt 70 banker i ryggen, jobber Eiendomskreditt AS med å bygge seg opp som en viktig aktør i markedet for finansiering av næringseiendom. I juni i år ble boliglånporteføljen solgt, og satsingen på næringseiendomsmarkedet ble økt kraftig.

– Vi er en liten aktør, men vi har store ambisjoner, sa adm. direktør Jan Kaare Hellevang da Eiendomskreditt hadde sin første frokostpresentasjon torsdag for investorer og interesserte.

Hans selskap, som har kontorer i Solheimsviken, hentet nylig inn 130 millioner kroner i ny kapital. Etter emisjonen endte Rieber-familiens selskap R Transit AS og Trond Mohns selskap Meteva opp med en eierandel på 30 prosent hver. 68 sparebanker, to forretningsbanker og ni finansielle investorer er også med på eiersiden i Eiendomskreditt. Utlånene til næringseiendom har økt fra 2,8 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til 4,1 milliarder i år, og planen er videre vekst.

– Vi har utlånskapasitet og løfteevne og ønsker å vokse. Vi skal være den foretrukne lånegiveren for små og mellomstore eiendomsaktøren. Vi satser i Bergen, men har kunder fra hele landet, sier Hellevang.

Eiendomskreditt fokuserer på kontantstrømseiendommer over hele landet. Det lånes ikke ut til utviklingseiendommer. Engasjementene er ofte under 100 millioner kroner, men det kan tas engasjement på 350 til 400 millioner kroner sammen med noen av eierbankene.

– Vi skal ha lav kredittrisiko. Vi finansierer oss billig gjennom utstedelser av obligasjoner med fortrinnsrett (OMF), sier Hellevang.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ambisiøst boligprosjekt på Nordnes

Nyheter / fredag 16. november 2018

Vil bygge 48 leiligheter i Fana

Nyheter / torsdag 15. november 2018

Storprosjekt på Kokstad

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Kygo med planer for Bergens dyreste bolig

Nyheter / onsdag 14. november 2018

Solgte sjøeiendom ved byfjorden

Nyheter / tirsdag 13. november 2018

Nå tar det av i Bergen

Nyheter / mandag 12. november 2018

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no