Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Jan Kaare Hellevang og Eiendomskreditt skal vokse.

– Vi har utlånskapasitet og vil vokse

Eiendomskreditt har ambisjoner om å øke utlånene til små og mellomstore eiendomsaktører.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 9. november 2018 8:17 (Oppdatert 22. januar 2019 9:41)

Med Rieber-familien og Trond Mohn, samt 70 banker i ryggen, jobber Eiendomskreditt AS med å bygge seg opp som en viktig aktør i markedet for finansiering av næringseiendom. I juni i år ble boliglånporteføljen solgt, og satsingen på næringseiendomsmarkedet ble økt kraftig.

– Vi er en liten aktør, men vi har store ambisjoner, sa adm. direktør Jan Kaare Hellevang da Eiendomskreditt hadde sin første frokostpresentasjon torsdag for investorer og interesserte.

Hans selskap, som har kontorer i Solheimsviken, hentet nylig inn 130 millioner kroner i ny kapital. Etter emisjonen endte Rieber-familiens selskap R Transit AS og Trond Mohns selskap Meteva opp med en eierandel på 30 prosent hver. 68 sparebanker, to forretningsbanker og ni finansielle investorer er også med på eiersiden i Eiendomskreditt. Utlånene til næringseiendom har økt fra 2,8 milliarder kroner i tredje kvartal i fjor til 4,1 milliarder i år, og planen er videre vekst.

– Vi har utlånskapasitet og løfteevne og ønsker å vokse. Vi skal være den foretrukne lånegiveren for små og mellomstore eiendomsaktøren. Vi satser i Bergen, men har kunder fra hele landet, sier Hellevang.

Eiendomskreditt fokuserer på kontantstrømseiendommer over hele landet. Det lånes ikke ut til utviklingseiendommer. Engasjementene er ofte under 100 millioner kroner, men det kan tas engasjement på 350 til 400 millioner kroner sammen med noen av eierbankene.

– Vi skal ha lav kredittrisiko. Vi finansierer oss billig gjennom utstedelser av obligasjoner med fortrinnsrett (OMF), sier Hellevang.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Rekordår for DNB Næringsmegling Bergen

Nyheter / torsdag 21. mars 2019

– Investorene vil ha mer i Bergen

Nyheter / onsdag 20. mars 2019

Kontorledigheten faller videre

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Fikk nei til dette prosjektet

Nyheter / tirsdag 19. mars 2019

Her kommer nesten 100 boliger

Nyheter / søndag 17. mars 2019

Milliardutbygging i skjærgården

Nyheter / torsdag 14. mars 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no