Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Det er også planlagt for et eget lokale sentralt på tunet som kan benyttes av eierne i fellesskap. (Illustrasjon: En til En Arkitekter)

Vil bygge 18 boliger i ulike varianter på Midtun

I det fleksible prosjektet på Midtunhaugen blir det mulig å kjøpe rekkehus med utleieenhet, eller kun rekkehuset, slik at leiligheten under utgjør en egen andel av sameiet.

Tore Årdal

mandag 21. januar 2019 10:01 (Oppdatert 1. april 2019 12:58 )

På vegne av Entreprenør Magne Heldal AS har Ard Arealplan fremmet planforslag for et område på Midtunhaugen i Fana bydel. Planforslaget fremmes for å legge til rette for en høyere utnyttelse av tomten i samsvar med forslag til ny kommuneplans arealdel.

Planområdet er beliggende i kort gangavstand til Nesttun sentrum og bybaneholdeplass (700 meter), samt til overordnet infrastruktur som fylkesveg 185 Hardangervegen og E39.

Planforslaget vil legge til rette for en fortetting i et eksisterende boligområde. Infrastruktur og servicetilbud som skole, barnehage, etc. finnes allerede i området.

– Området er meget barnevennlig, og den nye utbyggingen vil gi attraktive boliger for blant annet småbarnsfamilier og beboere i området som ønsker å bytte ut en større enebolig med en mindre og nyere bolig, heter det i forslaget.

Den planlagte bebyggelsen skal tilpasse seg strøkskvaliteten ved at det legges opp til samme type bebyggelse som ellers i området (blanding av rekkehus og leiligheter). I tillegg skal bebyggelsen utformes med en struktur som består av tun og rekker, som er karakteristisk for området.

Under tunet og boligene er det planlagt for et garasjeanlegget. I tillegg til felles uteoppholdsareal, er det planlagt for et eget lokale sentralt på tune som kan benyttes av eierne i fellesskap. Dette lokalet kan eksempelvis benyttes til feiring av barnebursdag og til utleie til foreninger og borettslag i nærområdet.

Planen legger til rette for at det kan etableres 18 nye boliger.

– Prosjektet er planlagt som et fleksibelt prosjekt, der en ser for seg at det kan være mulig å kjøpe rekkehus med utleieenhet eller kun kjøpe rekkehuset, og at leiligheten under utgjør en egen andel av sameiet. Dette gir mange boligvarianter og ulike muligheter for ulike kjøpergrupper, skriver Ard Arealplan i planforslaget, og fortsetter:

«Her er det mulig å kjøpe en liten leilighet på ca. 50 kvadratmeter med ett soverom, et ordinært rekkehus, eller en kan kjøpe rekkehus med utleieenhet og eventuelt «vokse» seg inn i utleieleiligheten etter hvert som familien vokser og ende opp med et større rekkehus over tre etasjer.»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil bygge på og åpne hotell

Nyheter / tirsdag 20. august 2019

Skal bygge på Søreide

Nyheter / mandag 19. august 2019

Her kan det komme 19 leiligheter

Nyheter / søndag 18. august 2019

Midgard Gruppen kjøpte på Straume

Nyheter / torsdag 15. august 2019

Vil bygge 20 boliger på resttomt

Nyheter / onsdag 14. august 2019

Nå kommer føringer for sjøfronten

Nyheter / tirsdag 13. august 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no