Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Prosjektet består av to boligblokker på fem etasjer samt delvis underetasje i én blokk. (Illustrasjon: TAG Arkitekter)

Vil bygge 41 leiligheter på Sandsli

Bonava Norge AS overtok prosjektet etter Skanska, og søkte i sommer om rammetillatelse for de to boligblokkene.

Tore Årdal

fredag 23. november 2018 8:00 (Oppdatert 6. februar 2019 10:03 )

– Vi varsler med dette om oppføring av to boligblokker på fem etasjer samt delvis underetasje i én blokk. I tillegg varsles det om parkeringsanlegg under bakken, samferdselsanlegg og utomhusanlegg, heter det i søknaden om rammetillatelse, som TAG Arkitekter sendte til Plan- og bygningsetaten (PBE) i juni.

Der fremgår det også at det ble avholdt forhåndskonferanse med TAG Arkitekter i februar 2017, men da med Skanska som utbygger. Nå er det Bonava Norge AS som er tiltakshaver.

Tiltaket i Sandslimarka «er prosjektert i henhold til reguleringsplanens intensjon og oppfyller plankart og tilhørende bestemmelser».

– Det har vært tiltenkt et prosjekt der bygg og fasader gir en lite prangende fjernvirkning, og der man integrerer en gjennomgående utomhusplan fra starten av prosjektet. Man søker å gi gode bokvaliteter i et tettere bomiljø, der man har jobbet med en dempet materialbruk for å skape ro og sammenheng i helhetsbildet på stedet, skriver arkitektselskapet.

Prosjektet består av 41 leiligheter.

– Vi har basert mye av prosjekteringen på det som kom frem i den tidligere forhåndskonferansen, og legger til grunn at det ikke er store endringer i utnyttelsesgrad eller byggehøyder. Relevante temaer som ble drøftet og gitt klarsignal, var lavere parkeringsdekning, midlertidig overflateparkering og eventuelt høyere takoppbygg, fremgår det av søknaden.

Bebyggelsen skal plasseres og utformes slik at det oppnås arkitektonisk helhet innenfor feltet og i forhold til omgivelsene. Ett av hovedgrepene i prosjektet er å understreke vertikalitet gjennom bygningskroppens former og fasadematerialer

– Vi ønsker å understreke skogens verikalitet med fasader som gjenspeiler stedets materialer og fargepalett ved å bruke stående furukledning og synlige søyler i stål. Samtlige vinduer i bygg A og B går fra gulv til tak, og er med på å visualisere det vertikale uttrykket i fasadene, samtidig som det gir gode lysforhold til beboerne, skriver TAG Arkitekter.

Prosjektet har fått navnet Gartnerlien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kuttet prisen på Kokstad

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her vil Bara Eiendom bygge leiligheter

Nyheter / tirsdag 17. september 2019

Her kommer hundrevis av nye boliger

Nyheter / mandag 16. september 2019

Stort behov for studentboliger i Bergen

Nyheter / fredag 13. september 2019

– Et foregangsprosjekt langs Bergens bratte randsoner

Nyheter / onsdag 11. september 2019

Selger i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 10. september 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no