Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

HØY BOKVALITET: Erstad & Lekven Utbygging AS skal tilby boliger med høy kvalitet. Ill: Og Arkitekter

Vil bygge inntil 35 leiligheter

Erstad & Lekven Utbygging AS ønsker å oppføre boliger i det gamle sentrumet i Indre Arna.

Tore Årdal

onsdag 30. oktober 2019 14:48 (Oppdatert 14. november 2019 9:35 )

I 2013 ble planforslaget for Indre Arnavegen 166 lagt ut til offentlig ettersyn. Etter offentlig ettersyn er det gjort endringer i forslaget. Byrådsavdeling for byutvikling har i den forbindelse bedt Plan- og bygningsetaten om å følge opp noen forhold, blant annet ved å legge endret planmateriale ut på ny høring.

Etter offentlig ettersyn er foreslått bebyggelse endret fra å være fem separate bygg (fordelt på et større planområde) til ett sammenhengende bygg med portrom.

– Planområdet ligger sentralt i Indre Arna i Bergen kommune, og omfatter i hovedsak tre eiendommer som i dag huser to mindre næringsbygg og en stor parkeringsplass. Intensjonen med planforslaget er å tilrettelegge for boligformål, samt kombinerte formål for bolig, forretning, kontor og tjenesteyting, skriver fagkyndig Og Arkitekter i det reviderte planforslaget på vegne av tiltakshaver Erstad & Lekven Utbygging AS.

Ett av de to næringsbyggene, et brakkebygg på én etasje, forutsettes revet, og det andre foreslås påbygget med et felleshus og en felles takterrasse for boligene innenfor planområdet. Felles uteoppholdsarealer ligger vest for bebyggelsen «med svært gode solforhold».

En romslig passasje gjennom bygningskroppen sørger for lett tilkomst fra alle boenheter til uteoppholdsarealet, samtidig som den gir sikt gjennom bygget mot vest for folk som beveger seg langs planområdet. All parkering ligger i garasjeanlegg under bakkenivå.

I planforslaget skisseres det 35 boliger eller 28 boenheter og 644 kvadratmeter næringsareal.

– Planområdet ligger sentralt i det gamle sentrumet i Indre Arna, og bebyggelsen i planforslaget vil bidra til å skape et mer definert gateløp i området. Det er gangavstand til Arna stasjon, hvor man kan ta toget til Bergen på under 10 minutter. Planområdet er i så måte også sentralt i forhold til Bergen sentrum, skriver arkitektselskapet, og fortsetter:

«Området har gode solforhold og gode utsiktsforhold, og det ligger til rette for at leilighetene vil få høy bokvalitet. »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Disse er nominert til arkitekturprisen

Nyheter / torsdag 14. november 2019

Ber om nær 100 mill for to signalbygg midt i sentrum

Nyheter / onsdag 13. november 2019

Kjøpte bygård nær Media City

Nyheter / tirsdag 12. november 2019

Her kan det komme 25 nye boliger

Nyheter / mandag 11. november 2019

Her vil JM samle livsnyterne

Nyheter / søndag 10. november 2019

Frelsesarmeen solgte Fretex-eiendom

Nyheter / onsdag 6. november 2019

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no