Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ILLUSTRASJONSFOTO: Posten og Bring er godt i gang med planleggingen av et nytt logistikksenter på Kokstad. Samlede investeringer blir på over 600 millioner kroner. Illustrasjonen er av Postens logisikksenter på Alnabru, da det ikke er laget en egen skisse for hvordan logistikksenteret i Bergen kan bli seende ut. (ILLUSTRASJON: Nordic)

Vil bygge logistikksenter til over 600 millioner kroner

Her vil Posten bygge et av landets største logistikksenter. Samlede investeringer er på over 600 millioner kroner.

Torgeir Hågøy

onsdag 4. oktober 2017 8:17 (Oppdatert 17. oktober 2017 23:17)

Eiendomsdirektør i Posten, Edvard Nervik.

–  Detaljplanleggingen av anlegget pågår nå, og vi regner med å bygge et anlegg på cirka 22.000 kvadratmeter, sier eiendomsdirektør hos Posten, Edvard Nervik.
Anlegget skal romme Posten og Brings virksomheter som i dag i hovedsak ligger på Minde og i Jekteviken. Opus er utførende konsulent for planleggingen.

Over 600 millioner
Høsten 2016 sikret Posten seg den 427 mål store tomten på Kokstad. Selger var Skifte Eiendom og Forsvarsbyggs eiendomsselskap. Partene gikk ikke ut med en pris, men prisantydningen da eiendommen ble lagt ut for salg var på cirka 100 millioner kroner.
– Anlegget blir et av de største logistikkanleggene i landet. Samlede investeringer vil være på over 600 millioner kroner, sier Nervik.
Av disse i overkant av 600 millionene går rundt 500 til bygg og tomt, mens 100 millioner går i hovedsak til teknisk anlegg.

Godt oppstartmøte
Nervik forteller at de nå har sendt ut varsel om oppstart av detaljregulering av delfelt IL1 Kokstad. Dette omfatter i underkant av halvparten av det næringsarealet som er angitt i områdeplanen.
– Vi hadde et godt oppstartsmøte med Bergen kommune i starten av september. Vi forventer at detaljregulering er klar i tredje kvartal 2018 og at vi kan starte med planering av tomten i fjerde kvartal 2018, sier Nervik.
Han forteller at de også start arbeidet med en ny veitrase inn til området. Det er foreløpig ikke avklart oppstart av regulering for øvrig næringsareal som ligger innenfor ervervet eiendom.

Klar miljøprofil
Totalt regner Posten og Bring med å bruke cirka 70.000 kvadratmeter. Dette gir cirka 30.000 kvadratmeter som tilgjengelig areal for andre aktører.
– Byggentreprise er planlagt startet i sommeren 2019, med ferdigstillelse av bygg sommeren 2020. Innflytting av virksomheter vil skje fra andre halvår 2020. Posten har en klar ambisjon om å skape nok et logistikkanlegg i verdensklasse og som vil reflektere Posten-konsernets klare miljøprofil, sier Nervik.

Siste nyheter Vest-Norge

Har hentet verdenskjent arkitekt til bergensprosjekt

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Bergenshotell på prestisjetung liste

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Trenger ikke flere mellomklasse-hoteller

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

– Det har vært en hyggelig reise

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Mer konvertering i Bergen

Nyheter / onsdag 11. oktober 2017

– Næringseiendomsmarkedet har skrumpet betydelig inn

Nyheter / tirsdag 10. oktober 2017

Nyhetsbrev Vest-Norge

Få det beste av Estate Media i din innboks