Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

AMBISJONER: Mads Mortensen i Malling & Co Investments skal bygge en boligkjempe i Bergen sammen med Pangea Project Finance.

Vil bygge ny kjempe innen utleieboliger

Malling & Co Investments og Pangea Project Finance satser stort på boligutleie i Bergen. – Vi vil bygge en portefølje med 1 milliard kroner, sier Mads Mortensen.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 29. september 2022 14:29 (Oppdatert 13. desember 2022 15:30 )

Det var for to uker siden at Estate Nyheter omtalte Malling & Co Investments kjøp av fire eiendommer i Bergen med utleieboliger. Nå letter aktørene bak kjøpet på sløret om planene for sin nye utleiesatsing i Bergen.

– Vi ønsker å bygge opp en portefølje med eiendommer for 1 milliard kroner i Bergen, sier Mads Mortensen, Managing Partner i Malling & Co Investments.

Sammen med Pangea Project Finance har Malling & Co Investments gjort de fem første eiendomskjøpene i Bergen. Porteføljen har 45 leiligheter, 126 soverom og to næringsarealer. Selgerne er Mine Eiendommer AS, KHVK Holding AS og Primrose Hill 1988 AS.

– Vi er svært godt fornøyde med kjøpet av denne porteføljen, som gir oss et solid fundament for videre satsing i et veldig spennende segment. Bergen er Norges nest største studentby, med betydelig etterspørsel etter utleieboliger, noe som har resultert i sterk leieprisvekst de siste månedene. Med dette kjøpet etablerer vi en base i Bergen, og starter oppbyggingen av en større portefølje med et tydelig konsept som vil tilby attraktive boliger til studenter og øvrige leietakere. Vi har absolutt ambisjoner om å vokse videre i dette segmentet, sier Mads Mortensen.

Det er rom for store profesjonelle boligutleieselskaper i Bergen.

Eiendommene som inngår i porteføljen er Hans Tanks gate 5, Borgermester Platous gate 7, Engen 8, Breiviksbakken 1a-b og Håkonsgaten 26. Totalt utgjør eiendommene ca. 3,500 kvm.

– Malling og Pangea etablerer i fellesskap et selskap som skal bli en ledende aktør innen boligsegmentet med fokus på moderne og sentrale utleieleiligheter til studenter. Eierskapet innenfor utleieboliger er svært fragmentert, noe som gir muligheter for en profesjonell aktør med finansielle muskler og langsiktighet. Det er betydelig interesse for segmentet hos våre investorer, og mange anser dette som en tryggere investering enn alternativene nå i litt mer usikre tider, sier Arnstein Rød, Managing Director i Pangea Project Finance.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Bergen-aktør med storkjøp i nord

Nyheter / torsdag 30. november 2023

Transaksjoner i Bergen: – Økt interesse for bolig

Nyheter / torsdag 30. november 2023

Lavere leiekostnader og CO2-utslipp på Kokstadflaten

Nyheter / torsdag 30. november 2023

Fortetting på Kristianborg bybanestopp på høring

Nyheter / tirsdag 28. november 2023

Vant arkitektkonkurransen på Nygårdstangen

Nyheter / mandag 27. november 2023

Nygaarden hedret med Arkitektur- og byformingsprisen

Nyheter / fredag 24. november 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no