Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GOD RESPONS: Proptech City har fått god respons blant eiendomsaktørene. Fra venstre Endre Ljones Kenneth Nielsen og Jens Kvarekvål.

Vil samarbeide med bygge- og eiendomsbransjen i Bergen

Norconsult lanserer Proptech City, som skal være en fysisk samspillsarena for aktørene i eiendomsbransjen i vest.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 18. august 2021 17:40 (Oppdatert 16. september 2021 6:54 )

– Sammen med samarbeidspartnere skal vi utvikle Proptech City som konsept, og utforme bygget som skal huse knutepunktet for fremtidens bygg- og eiendomsbransje – med vekt på økt innovasjon og verdiskaping. For Norconsult vil det være interessant å være del av et slikt fellesskap, der vi kan være med å utvikle bransjen, sier Endre Ljones, direktør for Norconsult i Bergen.

Målet er at Proptech City er stedet for de virksomhetene som ser verdien av å samarbeide om å fornye bygge- og eiendomsbransjen. I Proptech City skal etablerte virksomheter møte startups, forskning og akademia. Håpet er å bli den naturlige arenaen for å avholde workshops, arrangementer og foredrag.

– Vi skal gjøre dette sammen med andre engasjerte, teknologiske og bærekraftige aktører som brenner for å utvikle fremtidens klyngebygg for bygge- og eiendomsbransjen. Vi har fått god respons fra markedet så langt, og håper flere vil melde sin interesse, sier Jens Kvarekvål , en av initiativtagerne bak Proptech City.

– Vi skal skape et Proptech City som representerer spydspissene av bedrifter som sammen vil utvikle Norges mest bærekraftige, digitale og innovative klynge, der samarbeid og nyskaping står i sentrum. Her skal vi dele kompetanse og skape verdier for bransjen lokalt, nasjonalt og på tvers av verdikjeden, sier Kenneth Nielsen, daglig leder i Proptech City og ansatt i Norconsult.

Norconsult er partner i, og samarbeider tett med Proptech Innovation, en næringsklynge med fokus på bærekraft, innovasjon og teknologi i bygg og eiendom, med over 80 medlemsbedrifter. Klyngens mål er å gjøre bransjen smartere og mer bærekraftig ved å endre måten man planlegger, utvikler, bygger og forvalter boliger og næringseiendom. Proptech Innovation er tatt opp i klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters, og Proptech City var et av prosjektene som lå til grunn for søknaden.

– Proptech Innovation heier på slike initiativ, og Proptech City har et stort potensial. Selv om Proptech Innovation ikke er en formell del av prosjektet, er det naturlig at vi løfter det frem. Fysisk samlokalisering mellom eiendomsaktører kan fremme innovasjon, samarbeid og verdiskaping, noe vi vet vil være viktig fremover, sier styreleder Harald Schjelderup i Proptech Innovation.

– Bergen er den fremste klyngebyen i Norge. Vi har mange eksempler på at selskaper i næringsklynger vokser raskere, er mer innovative og at de skaper større verdier, sier Marit Warncke, administrerende direktør i Bergen Næringsråd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Perfekt storm i transaksjonsmarkedet i Bergen

Nyheter / torsdag 16. september 2021

Advarer Bergen-politikerne mot Oslo-fellen

Nyheter / onsdag 15. september 2021

Vil bygge på helsepark med to etasjer

Nyheter / tirsdag 14. september 2021

Tre leiegårder solgt – kommunen benytter ikke forkjøpsrett

Nyheter / mandag 13. september 2021

Sigba Eiendom fikk overskudd på 100 millioner

Nyheter / torsdag 9. september 2021

Leieinntektene skyter i været i Simonsviken Næringspark

Nyheter / onsdag 8. september 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no