Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KOSTNADSEFFEKTIVT: Prosjektet har som mål å skape funksjonelle og kostnadseffektive boliger for funksjonshemmede og medlemmer av Blindeforbundet. Foto: Google Street View

Vil utvide med næringsareal og 15 boliger

Bo Trygt AS og Bergen Eiendomsrådgivning AS ønsker å skape funksjonelle og kostnadseffektive boliger for funksjonshemmede og medlemmer i Norges Blindeforbund.

Tore Årdal

søndag 7. mars 2021 20:51 (Oppdatert 15. april 2021 11:26 )

På vegne av Bo Trygt AS og Bergen Eiendomsrådgivning AS har Ard arealplan bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Nattlandsveien 81-85. Planområdet ligger på Landås – et område preget av en høy andel boligbebyggelse, hovedsakelig blokkbebyggelse. Det er kort avstand til Sletten senter i vest, Landåstorget i nord og Mannsverk torg i sør.

Innenfor planområdet er det i dag et kombinert bolig- og næringsbygg i Nattlandsveien 81 og bolig i Nattlandsveien 85.

– Formålet med planen er å tilrettelegge for kombinert bolig- og næringsformål på den aktuelle tomten. Innenfor planområdet er det i dag 38 boenheter. Det vil tilrettelegges for en økning til totalt 53 boenheter, skriver Ard arealplan i henvendelsen til PBE.

27 boenheter er tenkt plassert i den eksisterende blokken, en reduksjon fra 36 boenheter i dag. Næringsareal tenkes tilrettelagt for arbeidsplasser, forretningsvirksomhet og bevertning. Det bor få medlemmer av Norges Blindeforbund i eksisterende bygg i dag, ettersom bygget er uegnet til formålet. Resterende boenheter er utleid, bl.a. til bussjåfører.

– Prosjektet har som mål å skape funksjonelle og kostnadseffektive boliger for funksjonshemmede og medlemmer av Blindeforbundet. Den kommunale boligkøen for funksjonshemmede ungdommer med behov for assistert bohjelp er betydelig. Prosjektet ved Nattlandsveien er et privat initiativ for å redusere boligkøen for utviklingshemmede ungdommer i samarbeid med Blindeforbundet, heter det i henvendelsen til PBE.

Ifølge Ard arealplan har både Blindeforbundets medlemmer og ungdommene i boligkøen behov for toroms leiligheter til under markedspris. Begge målgruppene har et ønske om flere toroms leiligheter på ca. 45-55 kvadratmeter med en kostnadsramme på maksimalt 2,6 millioner kroner.

– En av de største bomiljøutfordringene til de to målgruppene er ensomhet. Det vil derfor være viktig for prosjektet å tilføre en større andel fellesareal utendørs som skaper naturlige møteplasser for målgruppene, skriver Ard arealplan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Hove selger i sentrum

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Tror på ketchupeffekt i leiemarkedet

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Zurhaar & Rubb kjøper på Lysaker

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Midgard Gruppen kjøpte fire eiendommer i Haukås Næringspark

Nyheter / torsdag 15. april 2021

Arctic-syndikat kjøpte på Askøy

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

JOF Eiendom selger på Kokstad

Nyheter / tirsdag 13. april 2021

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no