Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SKAL SHOPPE: Gro Boge i DNB Næringseiendom ska på vegne av DNB Scandinavian Property Fund handle for over 2 milliarder kroner.

Vurderer å konvertere
gigantbygg til boliger

DNB Næringseiendoms kontorbygg på Sandslihaugen 30 står ledig, og selskapet vurderer nå om eiendommen skal konverteres til boliger.

Torgeir Hågøy

fredag 17. april 2015 7:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:29 )

– Vi vurderer kontinuerlig om våre eiendommer anvendes optimalt eller om det kan finnes bedre alternativer, sier administrerende direktør i DNB Næringseiendom, Gro Boge.

Stort potensial

Sandslihaugen 30 leies av Statoil, men da de ble ferdige med sitt nybygg flyttet de ut. Eiendommen som er på 24.000 kvadratmeter står derfor nå nesten tom. DNB Næringseiendom kjøpte eiendommen med 10 års leiekontrakt og var klar over at Statoil kunne komme til å flytte etter dette da de i 2011 kjøpte bygget for rundt 700 millioner kroner.
– Eiendommen er allerede en del av en større reguleringsplan i dette området, som blant annet innebærer en fortetting. Vi forventer en tomteutnyttelse etter kommunens retningslinjer for utnytting av området, det vil si mellom 200 og 300 prosent. I planarbeidet er noe av arealene rundt hovedbygget foreslått til boliger. At Statoil fraflytter tidligere, kombinert med dagens krevende kontormarked, innebærer at vi nå gjør en bred vurdering også i forhold til alternativ bruk av næringsbygget, sier Boge.
Statoil har kontrakt på bygget ut 2020 og DNB har derfor tid til å finne ut av hva de ønsker å gjøre med eiendommen og eventuelt gjennomføre regulering.

Les også:
Leier ut passivhus til 1200 kroner kvadratmeteren

95.000 m2 ledig i 15 bygg

Bytte av leietaker koster 2,5 års leie

Begge deler kan være fornuftig

Kontorledigheten i Sandsli- og Kokstadområdet har den siste tiden vært økende og noen aktører har derfor vært kreative i sine tiltak for å få leietakerne på kroken. På Sandsliåsen 57 tilbys for eksempel ett års gratis leie, uten at det så langt har fått noen til å bite på kroken.  På grunn av den økende ledigheten i området har flere tatt til ordet for at flere bygg bør konverteres til bolig.
– Tomme næringsbygg er dårlig økonomi både for samfunnet og eierne. Sandsli er en sentral og god beliggenhet ved bybanen, nær Flesland og samtidig utenfor støysonen. I forhold til byutvikling kan transformasjon av området i retning av mer bolig og andre tilhørende formål være en god mulighet. Sett i forhold til nærheten til det nye Statoil-bygget, er Sandslihaugen 30 en meget attraktiv kontorbeliggenhet. Bygget har også en høy teknisk standard som gjør det til et fleksibelt bygg for fremtidige leietakere. Å bygge videre på disse kvalitetene vil være det beste, men det er altfor tidlig å si noe om hva vi kommer til å ende opp med, sier Boge.

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no