Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

POSITIV: Byråd for byutvikling og miljø i Bergen kommune, Henning Warloe, er positiv til omregulering fra næring til bolig. (Foto: Høyre)

Warloe er positiv
til konverteringer

Konvertering fra næring til bolig kan være løsningen for mange som sliter med tomme bygg, og byråden signaliserer nå at kommunen vil være positiv til slik omregulering. Men det vil ikke bli gitt spesialbehandling.

Torgeir Hågøy

mandag 27. april 2015 7:40 (Oppdatert 19. februar 2018 11:29 )

– Vi vil være positiv til omregulering av næringsareal, særlig der hvor det er behov eller ønskelig med økt antall boliger, gjerne i sentrum og sentrumsnære strøk, sier byråd for byutvikling og miljø i Bergen kommune, Henning Warloe.

Forenkling av krav

Eiendomsmagasinet skrev nylig om DNB Næringseiendom som nå vurderer hva de skal gjøre med sitt bygg på Sandsli etter at Statoil flyttet ut. Selskapet har leiekontrakt med Statoil til 2020, så de har god tid, men de er nå inne i en fase hvor de altså ser på ulike alternativer. Ett av dem er å gjøre eiendommene om til boliger.
Byråden sier nå altså at de vil være positive til omreguleringer, men først og fremst i sentrum.
– I sentrum vil vi i kommuneplanprosessen vurdere forenkling av de krav vi stiller, for eksempel til parkeringsplass og privat uteareal. Det pågår også sentralt en prosess hvor noen tekniske krav fjernes eller liberaliseres. Samlet vil dette gjøre det lettere, og billigere, å bygge boliger i byer og sentrumsområder, sier Warloe.

Ingen spesialbehandling

Han forteller at dette vil gjelde for både nye boliger og ombygging, noe som vil kunne gjøre det lettere å omregulere tidligere næringsarealer.
– Spesialbehandling og prioritet utover dette kan jeg ikke love på generelt grunnlag. Jeg vil også peke på at noen slike prosjekter kan være egnet for mindre leiligheter for unge boligkjøpere og studentboliger, slik for eksempel Merinobygget nær NHH ser ut til å bli. Slike prosjekter kan i noen tilfeller være aktuelt å gi særlig prioritet, sier Warloe.

Les også: 
Vurderer å konvertere gigantbygg til boliger

Bytte av leietaker koster 2,5 års leie

Flere eiendommer bør konverteres til bolig

Siste nyheter Vest-Norge

Slik varierer toppleien for kontor i Bergen

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

90 boligeiere må ut med millionerstatning

Nyheter / torsdag 1. desember 2022

Fikk nei til å bygge ut med ytterligere 40 boliger

Nyheter / onsdag 30. november 2022

Han blir sjef i Vestenfjeldske Eiendom

Nyheter / mandag 28. november 2022

Lynghaugparken vant kommunens pris

Nyheter / mandag 28. november 2022

Rådgiver krevde 3,5 mill – gikk på fullt tap i retten

Nyheter / torsdag 24. november 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no