Etablerer forskningprosjekt
Mellomrom vil utvikle standard for god arbeidsplassarkitektur.
– I dag er det svært mye synsing rundt dette med arbeidsplasser, og det er mange som mener mye om hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Vi ønsker å sette i gang et forskningsprosjekt som ser nettopp på dette. Resultatet av forskningsprosjektet skal være en merkeordning hvor man kan rangere en arbeidsplass ut fra gitte kriterier, sier daglig leder i Mellomrom, Marlene Skjæveland (t.h. på bildet. Til venstre er Mari Ekstrand som er arbeidsplassarkitekt i Mellomrom).
Skal gi bedre arbeidsplasser
Selskapet har nå søkt Norges Forskningsråd om midler til å gå i gang med et nytt forskningsprosjekt hvor målet altså er å utvikle et merke for god arbeidsplassarkitektur. Med seg på laget har de allerede selskaper som Multiconsult, Link Arkitektur, Caverion og Statsbygg. Universitet i Oslo, Copenhagen Business School og Høyskolen i Bergen er utvalgte FoU-institusjoner i prosjektet
– En arbeidsplass skal være produktiv, og ambisjonen er at denne standarden skal klassifisere bygg etter brukerrelevante kvaliteter som produktivitet, helse og trivsel, – med andre ord sikre verdiskapende og helsefremmende arbeidsplassarkitektur, sier Skjæveland.
Merkeordningen er inspirert av Breeam som i det siste har bredd om seg over store deler av verden, også i Norge.
– Når det gjelder arbeidsplassarkitektur, så handler det blant annet om luft, lysinnslipp, varme og kvadratmeter per ansatt, faktorer som påvirker den ansattes produktivitet. Merkeordningen må være forenelig med Breeam, sier Skjæveland.
Venter på svar
Mellomrom er eier av prosjektet som har en nominell verdi på 30 millioner kroner. 15 millioner kroner er kontanter fra Norges Forskningsråd og partnere og 15 millioner kroner er estimert timeinnsats fra partnerbedriftene. Om de får midlene fra Norges Forskningsråd får de vite om to uker.
– Vi venter nå på svar på søknaden, men vi er svært positive og tror og håper at dette går veien, sier Skjæveland som legger til:
– Om vi får midlene eller ikke, så er dette et arbeid vi kommer til å gå gi gang med. Vi har så store og seriøse selskaper med oss på dette, så på en eller annen måte skal vi klare å realisere prosjektet, sier Skjæveland.