Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

KANALVEIEN: Slik ser FAV Eiendom for seg at nybygget deres i Kanalveien kommer til å se ut.

Klart for nok et nybygg i Kanalveien

Kanalveien er inne i en positiv utvikling, og om noen måneder setter FAV Eiendom i gang byggingen av sitt nye kontorbygg i Kanalveien.

Torgeir Hågøy

onsdag 4. februar 2015 9:47 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30 )

– Vi er i forhandlinger med leietakere, og slik som det ser ut nå, så går vi i gang med byggingen i januar eller februar, sier eiendomssjef i FAV Eiendom, Odd Fondevik.

Ideell plassering

Nybygget er på rundt 11.000 kvadratmeter, og bil bli knyttet sammen med nabobygget, Kanalveien 62, både under og over bakken. Under bakken blir det felles parkeringsplasser for de to byggene, mens over bakken kommer det en gangbro. Dette knyttet de to byggene sammen, noe som også muliggjør felles ny kantine.
Fondevik vil ikke ut med hvem de forhandler med, men forteller at det er store og seriøse leietakere. Første etasje er enda ikke leid ut, men etterspørselen etter denne typen lokaler i dette området skal være stor.
– Kanalveien har hatt en fantastisk fin utvikling. De aktørene som er i området er seriøse og langsiktige. Mange ser også fordelen ved å ligge midt i byen med god tilgjengelighet til alle andre kanter av byen. Kanalveien er en ideell plassering for selskaper som er litt på farten, sier Fondevik.

40.000 meter

Nybygget som de går i gang med er bare ett av nybyggene som har reist seg i dette området de siste årene. Sist ut var Rasmussen Eiendoms kontorbygg i Kanalveien 11 som ble åpnet tidligere i år. I fjor åpnet siste byggetrinn i Minde Næringspark, som ligger i rundkjøringen ved Tine Meierier. I nordre enden av Kanalveien er også Bara Eiendom i ferd med å realisere Kronstadparken. Det planlegges også en rekke andre nybygg i området, spesielt i forbindelse med Mindebyen, men dette ligger noen lenger frem i tid.
FAV Eiendom er i bergensk målestokk et relativt stort eiendomsselskap. Samlet har de en eiendomsmasse på rundt 100.000 kvadratmeter, rundt 40.000 av disse er i Kanalveien. Det meste av dette er kontor i kombinasjon med handel, men de har også noe undervisningslokaler. De eier også tomten mellom Tine og NRK, hvor utviklingspotensialet er stort.

Leiepriser

Leieprisene i Kanalveien varierer veldig. Nybygg ligger ifølge Fondevik på rundt cirka 1800 kroner kvadratmeteren pluss huskostnader.
– Når vi bygger, så bygger vi det ferdig utvendig, og så kommer leietakerne inn og velger hvilke overflater de ønsker. Snittprisen på slike nybygg i dette området ligger nok på rundt cirka 1800 kroner kvadratmeteren, men for de som ønsker spesielt gode kvaliteter blir prisen noe høyere, sier Fondevik.
Går man på eldre bygg er prisene helt annerledes.
– For kontor snakker vi da fra rundt 1200 til 1600 kroner kvadratmeteren. Eldre lokaler, som ligger på bakkeplan, ligger noe høyere i pris enn eldre kontorlokaler, sier Fondevik.

Siste nyheter Vest-Norge

Storplanen på Laksevågneset ble stoppet – nå er NCC i gang igjen

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Har snart solgt halvparten i Knarvik

Nyheter / onsdag 4. oktober 2023

Startet salget med et knall på Paradis

Nyheter / tirsdag 3. oktober 2023

Samler 140 eiendomstalenter i Bergen-regionen

Nyheter / søndag 1. oktober 2023

– Tregt transaksjonsmarked, men også unike muligheter

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Bystyret vedtok Postens plan på Kokstad

Nyheter / torsdag 28. september 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no