Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

INNHOLDSRIKT: Administrerende direktør Harald Schjelderup i BOB kan se tilbake på et innholdsrikt driftsår, selv om det er krevende økonomiske tider.

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Etter drøyt 15 år nærmer BOBs utbygging i Damsgårdssundet seg sluttføring.

Tore Årdal

onsdag 3. juli 2024 10:25 (Oppdatert 3. juli 2024 19:38 )

I årsberetningen for 2023 skriver styret i BOB at dette ble et innholdsrikt driftsår, selv om det er krevende økonomiske tider som følge av økte rentekostnader, sviktende nyboligsalg og behov for betydelige regnskapsmessige nedskrivninger.

– Det ble ferdigstilt 200 nye boliger, hvorav 22 utleieboliger, antall medlemmer økte til 77.000, og vi har aldri hatt flere forretningsføreravtaler enn dagens 668, og som omfatter 31.616 boliger. Etterspørselen etter  våre drifts-, service- og rådgivningstjenester har vært stabil og god, fremgår det av årsberetningen.

Styret regner med at tiden som kommer, også blir utfordrende.

– Behov for nedskrivninger av verdien på flere eiendommer, et svært krevende nyboligmarked, økte rentekostnader og langdryge reguleringsprosesser setter både lønnsomhet og likviditet under press. Dette fordrer både løpende finansiell overvåking, nøkternhet på kostnadssiden, samarbeid med gode partnere og kontinuerlig effektivisering også fremover.

Styret konstaterer også at BOBs utbygging i Damsgårdssundet nærmer seg sluttføring. Dette har vært BOBs primære utbyggingsområde i over 15 år, og et helt byområde er transformert og tilgjengeliggjort gjennom sjøpromenade, offentlige plasser og Småpudden. BOB har estimert sine bidrag til offentlige anlegg og infrastruktur til minst 170 millioner kroner, og vil gjennom forretningsførsel og eiendomsforvaltning «bidra til at Damsgårdssundet utvikler seg positivt også i fremtiden».

BOB-konsernets resultatregnskap viser et negativt resultat før skatt på 91,0 millioner kroner mot et underskudd på 50,7 millioner i 2022.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no