Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

ULIKE BYROM: Byggenes plassering og utforming skaper ulike byrom med forskjellige funksjoner og grader av offentlig og privat karakter. Ill: Thronström Brookfield Arkitekter

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Eierne skal utvikle et urbant senter for Wergeland med utadrettet virksomhet i tillegg til boliger.

Tore Årdal

onsdag 3. juli 2024 19:35 (Oppdatert 3. juli 2024 19:37 )

På oppdrag for Boetablering og Minde Allé 4 AS har Thornström Brookfield Arkitekter, i samarbeid med Opus Bergen som plankonsulent, utarbeidet forslag for en detaljreguleringsplan for deler av områdeplanen for Wergeland sentrum.

Forslaget leveres nå til første gangs behandling hos Bergen kommune. Planområdet ligger i Årstad bydel og dekker cirka 8,6 dekar, med mål om å utvikle et urbant senter for Wergeland. Reguleringsplanen er tilpasset sykkelvei Hagerup-Minde og inkluderer nye gangveier, offentlige parker og felles utearealer.

En grønn allmenning er planlagt gjennom området fra sentrum i nord til Mindemyren i sør. Dagens spredte bebyggelse erstattes med blokkbebyggelse som inneholder ca. 170 leiligheter og næringsvirksomhet med aktive fasader, og et totalt bruttoareal på over 21.000 kvadratmeter.

Trafikksikkerhet og fremkommelighet for myke trafikanter er sentrale premisser i planleggingen, og området skal være bilfritt med parkering utenfor planområdet.

En formingsveileder er utarbeidet for å ivareta viktige kvaliteter som takform, fasadeinndeling og funksjoner i første etasje.

– Byggenes plassering og utforming skaper ulike byrom med forskjellige funksjoner og grader av offentlig og privat karakter. I utformingen av gater og torgplasser legges det vekt på tydelige skiller mellom fortau og møbleringssoner, med prioritering av gående og bevegelighet, fremgår det av planforslaget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no