Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SENTRALT: Like utenfor døren kommer bybanestopp som gjør det enkelt å komme seg til sentrum, Fyllingsdalen, Flesland eller Haukeland sykehus.  Illustrasjon: Arkitektgruppen Cubus

200 største: Skal bygge 50 boliger og 16.000 kvm næring

Backer AS bladde opp et par hundre millioner kroner for en ferdig regulert tomt på Kronstad. Bebyggelsen skal stå ferdig sommeren 2023.

Tore Årdal

torsdag 3. desember 2020 9:38 (Oppdatert 22. februar 2021 6:55 )

Backer AS hadde i fjor leieinntekter på 73,8 millioner kroner, mens porteføljen med næringseiendom ved utgangen av året inneholdt ca. 59.000 kvadratmeter. Det plasserer Backer på 138. plass på Estate Nyheter sin liste over Norges 200 største eiendomsselskaper.

Voksende portefølje

Porteføljen kommer til å vokse i 2023, når prosjektet Kronstad X er ferdig. I januar i år overtok nemlig Backer det ferdig regulerte eiendommen Kronstadkvartalet etter å ha bladd opp et par hundre millioner kroner. Selger var Andre Olsen AS, mens WPS Næringsmegling var engasjert som megler i salgsprosessen.

Prosjektet består av 50 leiligheter og 16.000 kvadratmeter næring. Ifølge Atle Sylvarnes, daglig leder og eier av Backer-konsernet, er næringsarealene i det kommende lokalsenteret blitt veldig godt mottatt i markedet.

– Med unntak av noen mindre lokaler, er hele arealet utleid, noe vi er svært fornøyd med, sier Sylvarnes.

Der Bybanen krysser sitt spor

Helse Vest IKT har inngått en langsiktig avtale for alle kontorarealene. I tillegg har NorgesGruppen (Kiwi), Grovt Brød, Apotek1 og Sammen Trening signert avtaler i forretningslokalene. Sistnevnte skal åpne et treningssenter på ca. 3.700 kvadratmeter.

Eiendommen ligger sentralt og nært krysningspunktet mellom eksisterende bybanetrasé og kommende bybanetrasé (Sentrum – Haukeland – Fyllingsdalen). Like ved ligger Høgskulen på Vestlandet med rundt 10.000 studenter og ansatte. I tillegg finner vi Bergens største arbeidsgiver, Haukeland Universitetssykehus, med ca. 12.000 ansatte bare et bybanestopp unna.

Satser på miljøbygg

– Vi kjøpte på grunn av beliggenheten. Vår strategi er å bygge bybanenært, dermed er dette en perfekt beliggenhet for oss. For øvrig blir kontordelen BREEAM-sertifisert, og vi sikter oss på Excellent, forteller Sylvarnes.

Backer var den første aktøren som oppnådde Excellent-kategorien med et bygg i Bergen. Dette bygget i Nesttunbrekka 99 ble oppført for Multiconsult.

– Vi kan takke Multiconsult for at vi har vært så tidlig ute med miljøsatsingen, for de spesifiserte dette i bestillingen. Nå ser vi den markedsmessige effekten av å tilby BREEAM-sertifiserte bygg, sier han.

Stor interesse for boligene

På nyåret blir det salgsstart for de 50 boligene. Prosjektet rommer praktiske student- eller pendlerleiligheter i tillegg til store sentrumsleiligheter. Alle får privat balkong/terrasse, og på fellesarealet skal det etableres en felles takhage. Leilighetene/boligdelen starter i 4. etasje, slik at alle ligger høyt og fritt.

– Vi har markedsført Kronstad X i sosiale medier, og har allerede 1.050 interessenter på listen. Det er veldig stor interesse for prosjektet, og vi ser frem til salgsstarten, sier daglig leder Anita Nysæther Kristiansen i Backer Bolig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no