Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

Prosjektleder hos FM Strand, Ronny Fjeldsbø, og prosjektsjef Christer Mæhlum i Axer.

Axer har tro på nyboligmarkedet

Boligutvikleren Axer gir allerede registrerte interessenter muligheten til å kjøpe før Åsane-prosjektet er lansert i markedet. FM Gruppen med Strand i spissen er valgt som totalentreprenør.

Tore Årdal

fredag 17. november 2023 10:05 (Oppdatert 2. februar 2024 8:55 )

– Dette er et prosjekt vi har kjempetro på. Det er ingen tvil om at markedet er tråere om dagen, men nye leiligheter i Åsane er populært, sier prosjektsjef for Axer i Bergen, Christer Mæhlum.

– Nyboligprosjektet Lille Gartnerløkken har en svært sentral beliggenhet, og får kvaliteter som gjør at vi til tross for et roligere marked, velger å åpne for muligheten for kjøp, allerede denne høsten. Vi tror markedet vil respondere godt på et prosjekt som dette, sier han.

Siste mulighet på lang tid

Lille Gartnerløkken-prosjektet ligger rett ved siden av Horisont kjøpesenter, og består av 75 leiligheter på mellom 38 og 157 kvadratmeter. Fra boligen til Horisont er det bare ett minutt å gå, noe som gjør det både raskt og enkelt å få unnagjort alle dagligdagse gjøremål. Her bor man både urbant og landlig på en gang.

Salget av boligene er det Privatmegleren Nyeboliger som skal stå for. Meglersjef, Ximena Andrea Sagenes, forteller at Lille Gartnerløkken trolig er det siste prosjektet som kommer for salg i dette området i Åsane, i alle fall på mange år.

– Som meglere sier vi ofte at noe er en sjelden mulighet, men dette er virkelig det. Det er ikke planlagt noen nye prosjekter i dette området på flere år. Lille Gartnerløkken er derfor den siste muligheten i dette området på langt tid, sier Sagenes.

Stor interesse

Megleren forteller at de over flere år har opplevd stor etterspørsel etter leiligheter, sentralt i Åsane.

– Jeg får nesten daglig telefoner fra folk som ønsker å bo i dette området, men som ikke finner noe fordi alt er utsolgt, sier Sagenes.

Det betyr også at allerede nå, før prosjektet er lagt ut for salg, er det mange som har skrevet seg opp på interesselisten.

– Per nå er det over 400 på interesselisten. Det sier noe om hvor attraktive disse boligene er, sier Sagenes.

Hun sier at boligene får en veldig flott utforming, og selv om det er små blokker, fremstår det nesten litt mer som småhusbebyggelse.

– Dette kommer til å bli et utrolig flott prosjekt, sier Sagenes.

Har vært løsningsorienterte

Det er FM Gruppen, med Strand i spissen, som er valgt som totalentreprenør på prosjektet. Selskapet har over lang tid kjørt en samspillprosess med Axer, hvor de sammen har knadd og bearbeidet prosjektet for å gjøre det så godt som mulig.

– For oss er det selvsagt veldig gledelig at Axer valgte oss. Det er ingen tvil om at det er mer krevende tider i byggebransjen, så det å sikre oss et prosjekt som dette betyr veldig mye, sier prosjektleder hos FM Strand, Ronny Fjeldsbø.

Som i alle boligprosjekter, er Axer avhengig av å selge rundt 60 prosent av boligene, før de går i gang med byggingen. Ambisjonen er byggestart i andre kvartal neste år.

– Vi sikter mot innflytting sommeren 2026, sier Mæhlum i Axer.

Han forteller at årsaken til at de valgte FM Strand, handler om kjemi i innledende møter, men også entreprenørens interesse og fokus på å finne de gode løsningene.

– Vi har jobbet mye og hardt sammen for å gjøre dette til et godt prosjekt, både for de som kjøper sitt nye hjem her, men også for oss i Axer og FM Strand som entreprenør. De har hele tiden vært svært løsningsorienterte, noe som har vært avgjørende for at prosjektet nå legges i markedet, sier Mæhlum.

Første entreprise for Axer

Daglig leder i FM Strand, Vidar Korneliussen, forteller at boligprosjektet i Åsane er viktig for FM Gruppen.

– Dette er vår første entreprise for Axer. Det er alltid kjekt med nye bekjentskaper, og vi vil gjøre det vi kan for at Axer skal bli fornøyd. Målet vårt er selvsagt at dette er det første av mange spennende samarbeidsprosjekter fremover, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no