Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FIRE BYGG: Det foreslås fire leilighetsbygg, hvorav ett er kombinert bolig og næring. Ill: Tippetue Arkitekter

Axer vil bygge 44 boliger på Nesttun

I tillegg til boligene omfatter planforslaget noe næring langs Nesttunveien.

Tore Årdal

torsdag 29. februar 2024 8:07 (Oppdatert 13. mai 2024 14:49 )

På vegne av Axer Eiendom har Tippetue Arkitekter sendt inn planforslag for prosjektet Litle Nesttunvatn til første gangs behandling. Planområdet ligger i overgangen mellom bystruktur i Nesttun sentrum og blågrønnstruktur tilknyttet Litle Nesttunvatn. Intensjonen er «å skape et boligkonsept som henvender seg til den urbane bystrukturen / Nesttun sentrum, og som tilfører nye hverdagsopplevelser og kvaliteter gjennom en tydelig blågrønn profil».

– Fortetting i kort gåavstand til Nesttun sentrum vil sikre at færre setter seg i bilen og kjører til Lagunen eller tilsvarende, og at flere handler lokalt på Nesttun. Dette vil gi det historiske senteret og dets stedskarakter en sikrere fremtid. Ved å legge til rette for blokkbebyggelse på eiendommene, åpnes området i større grad opp for byen, og gjøres mer tilgjengelig for flere enn beboerne, heter det i planforslaget.

Det foreslås fire leilighetsbygg, hvorav ett er kombinert bolig og næring langs Nesttunveien. Planforslaget omfatter et nytt bruksareal på 5.334 kvm, hvorav 5.218 kvm er boliger. Det tilsvarer 44 boenheter.

Villa Holberg sentralt i planområdet skal bevares og rehabiliteres enten som boligbygg eller med mulighet for næring i hovedplanet. Felles uteoppholdsareal inkludert lekeområder løses på bakkenivå mellom bebyggelsen og som en integrert del av boligformålet

– Ny bebyggelse er trukket vekk fra skrenten mot Litle Nesttunvatn for å skape noe avstand og rom til naturområdet nedenfor. Uterom mellom bebyggelsen skal gis et tydelig grønt preg som understøtter en naturlig og visuell grønn overgang mellom bolig- og naturområdet. Alle private uterom til ny bebyggelse er mot vest, og de aller fleste har utsikt mot vannet, fremgår det av planforslaget.

På noen av byggene er det i tillegg lagt til rette for private takterrasser. Parkering planlegges under det nordligste bygget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no