Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SENTRALT: Midtunhaugen 13 er sentralt plassert på Midtun, som er et attraktivt næringsområde i Bergen. Foto: WPS Næringsmegling

Backer kjøpte kombieiendom på Midtun

Eiendommen på ca. 2.500 kvadratmeter, og er fullt utleid til Bergen Technology Center AS.

Tore Årdal

onsdag 11. mai 2022 12:19 (Oppdatert 23. august 2022 19:21 )

– Det har vært god interesse for denne typen kombinasjonseiendommer – med kontor, lager og produksjonslokaler – i lang tid, også under pandemien. Interessen er økende, og det var både lokale og nasjonale interessenter til Midtunhaugen 13, sier daglig leder Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling, som fikk oppdraget med å selge eiendommen.

Det var den lokale aktøren Backer AS (gjennom datterselskapet Bergen Byggeselskap AS), som fikk tilslaget på eiendommen. Selger er Stola AS, som eies av Storm Eiendom AS og Legula AS. Salget skjedde gjennom overdragelse av samtlige aksjer i Midtun Leir AS.

Midtunhaugen 13 er sentralt plassert på Midtun, som er et attraktivt næringsområde i Bergen. På Midtun er det i tillegg til store næringsaktører, butikker, treningssentre og diverse detaljhandel. Det er bussdekning fra Midtun.

Området ligger tett på de store innfartsårene til Bergen og har god kommunikasjon med de øvrige bydelene. Fra Midtun er det ca. 15 minutters kjøretur til Bergen Lufthavn Flesland og ca. 20 minutters kjøretur til Bergen sentrum.

Eiendommen på ca. 2.500 kvadratmeter,  og er fullt utleid til Bergen Technology Center AS – et heleid datterselskap av Archer AS.

Selskapet utvikler topp moderne teknologi for Archer Wireline, og har mer enn 15 års erfaring med å utvikle, produsere og
støtte ultralydsloggeringsverktøy for integritetsdiagnostikk. Etter omorganiseringen til et teknologisenter i 2012, er det utvidede FoU-teamet nå i stand til å utføre en betydelig del av utviklingen internt.

Årlige leieinntekter fra eiendommen er på snaut 5 millioner kroner. I tillegg er det potensial for å bygge på to etasjer med kontorarealer på deler av taket.

– Så langt i inneværende transaksjonsår er det omsatt eiendommer i Bergen for ca. 3,9 milliarder kroner, som er omtrent på nivå med fjoråret, opplyser Wirsching.

Totalt er det gjennomført 20 transaksjoner i Bergen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no