Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

FLERE TRINN: Langs sjøfronten ved Damsgårdssundet planlegger GC Rieber Eiendom å bygge ca. 260 boliger over flere utbyggingstrinn. Ill: HLM Arkitektur

Bergen bystyre vedtok plan med 60.000 kvm næring og 260 boliger

GC Rieber Eiendom fikk endelig gjennomslag for reguleringsplanen, og kan dermed fortsette utbyggingen på Marineholmen.

Tore Årdal

onsdag 6. mars 2024 15:07 (Oppdatert 18. april 2024 14:00 )

Marineholmen er en del av Innovasjonsdistriktet Solheimsviken og Marineholmen i Bergen. Det er hittil investert over 600 millioner kroner i forskningsrelatert infrastruktur, flere milliarder i kontor, laboratorier, undervisning og kulturbygg, og flere av verdens mest kompetente marine fagmiljøer holder til her.

Mer enn 150 virksomheter, med samlet over 4.000 ansatte er allerede lokalisert på Marineholmen. Hele den marine verdikjeden er representert – fra utdanning, forvaltning og forskning til innovasjon, næring og investeringskapital.

I dag ble GC Rieber Eiendoms nye reguleringsplan, som omfatter 260 nye boliger og ca. 60.000 kvm BTA nytt næringsareal, vedtatt av Bergen bystyre.

Chris Jørgen K. Rødland (H), leder av utvalg for miljø og byutvikling i Bergen bystyre, er fornøyd med at reguleringsplanen ble vedtatt med bredt flertall.

– Vi har bedt dagens byråd og administrasjon om å bruke denne planen for å lære og forbedre fremtidige prosesser, sier Chris Jørgen K. Rødland (H).

– Bergen trenger flere boliger og mer næringsareal, og det får man på Marineholmen. I tillegg er området et godt eksempel på en vellykket sentrumsnær transformasjon – til stor glede for bergenserne, sier han.

– Samtidig skulle vi ideelt sett at planen inneholdt enda flere boliger og enda mer næringsareal, men planen har tatt 8 år å behandle under Ap-byrådet, og tiltakshaver GC Rieber har utrykt ønske om å få sette i gang å bygge med en gang, derfor vedtok vi planen slik den forelå. Vi har bedt dagens byråd og administrasjon om å bruke denne planen for å lære og forbedre fremtidige prosesser. Vårt mål er at fremtidige reguleringsplaner kan behandles betydelig raskere, påpeker Rødland.

Administrerende direktør Tor Instanes i GC Rieber Eiendom har tidligere uttalt til Estate Vest at han først og fremst er glad for å komme i mål med denne reguleringsplanen. Samtidig er han svært overrasket over at politikerne har tillatt at det har tatt så lang tid.

Det forrige bygget de ferdigstilte på Marineholmen, var Lanternen for Lerøy Seafood Group og Cargill Aqua Nutrition i 2018. Dermed har de ikke kunnet tilby lokaler til flere marine aktører siden 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no