Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

SOLGT: Folke Bernadottes vei 40 er solgt fra DNB til BOB og Backer.

BOB og Backer kjøper i Fyllingsdalen

DNB Liv har solgt Folke Bernadottes vei 40 til BOB og Backer.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 7. juli 2022 10:55 (Oppdatert 4. januar 2023 6:44 )

De to kjøperne går 50/50 inn i FB 40 AS, som tar over 100 prosent av aksjene i selskapet Folke Bernadottes vei 40 AS. Med kjøpet sikrer BOB og Backer seg et næringsbygg på 15.000 kvadratmeter. I tillegg skal det bygges boliger på dagens parkeringsplass. Eiendommen er Oasen kjøpesenters nærmeste nabo og ligger bare 200 meter fra bybanestoppet.

Direktør BOB Eiendomsutvikling, Lars Clementsen Pedersen og daglig leder i Backer, Atle Sylvarnes, er fornøyd med muligheten de har fått for eiendommen.

– Vi ser frem til å videreutvikle det flotte næringsbygget og bygge boliger nær bybanen og Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen. DnB har gjort en flott jobb med vedlikehold og ikke minst rehabilitering av bygget, så det er et solid bygg vi overtar, som dessuten er miljøsertifisert.

Eiendommen har gjennomgått en omfattende rehabilitering over de siste årene. Den fremstår som et moderne og attraktivt kontorbygg, og var Bergens første BREEAM sertifiserte kontorbygg.

– Folke Bernadottes vei 40 er et bra og moderne kontorbygg med meget gode miljøkvaliteter som bekreftes av miljøklassen BREEAM Very Good. Eiendommen har ytterligere potensiale, bl.a. gjennom boligutvikling på p-plassen. Når muligheten for å realisere bygget kom opp er vi svært tilfredse med å kunne selge bygget videre til to aktører som sammen kan realisere byggets fulle potensiale gjennom å sørge for at kontorbygget forvaltes videre på en god måte parallelt med at boligpotensialet utforskes videre, sier administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom.

Folke Bernadottes vei 40 er det tidligere hovedkontoret til DNB Livsforsikring AS og har vært i Livselskapets eie siden 1989. Etter at DNB flyttet ut for 8 år siden, har leietakere som Tietoevry og GK inntatt eiendommen.

WPS Næringsmegling har vært kjøpers rådgiver i transaksjonen, mens selger har benyttet DNB Næringsmegling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Vil rive fryseboksen på Bontelabo

Nyheter / torsdag 9. februar 2023

Planlegger hotell med 180 rom i Os

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Flytter fra sentrum til Kokstad med 50 ansatte

Nyheter / onsdag 8. februar 2023

Vil bygge 130.000 kvm på Kokstad

Nyheter / mandag 6. februar 2023

Lagersjefen med store ambisjoner på Vestlandet

Nyheter / torsdag 2. februar 2023

Kjøpte to eiendommer i Bergen sentrum

Nyheter / tirsdag 31. januar 2023

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no