Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

UNDER BYGGING: Etter å ha brukt seks og et halvt år å få godkjent reguleringsplanen, ville utviklerne få prosjektet raskt ut i markedet.

Bygde på spek – halvparten allerede solgt

Atle Schau og Hans Inge Nilsen gikk i gang med byggingen av et prosjekt med ti leiligheter på Bønes uten ett eneste forhåndssalg.

Dag-Jørgen Saltnes

tirsdag 2. mai 2023 12:55 (Oppdatert 9. august 2023 10:26 )

– Det er et enormt udekket behov for leiligheter på Bønes, sa Atle Schau i Schau AS til Estate Vest for drøye to år siden.

Da hadde selskapet Bønes 124 AS, som eies av Schau AS (Atle Schau) og Inter Sea AS (Hans Inge Nilsen) akkurat sendt rammesøknad til Plan- og bygningsetaten for prosjektet på Bønes i Fyllingsdalen.

Nå har Bønes 124 AS solgt 5 leiligheter etter at byggingen startet uten forhåndssalg i desember 2022.

– Vi brukte seks og et halvt år å få godkjent reguleringsplanen, så da var vi litt utålmodig og fant ut at vi ville få det raskt ut i markedet, sier Schau til Estate Vest.

En av grunnene til den lange reguleringstiden var at de ble pålagt å regulere andre rekkehus og boligenheter innenfor samme veiøy som tidligere hadde fått dispensasjon.

Schau mener de har hatt et fortrinn ved at eierne finansierte prosjektet med egne midler og derfor ikke måtte ha et forhåndssalg på 50 prosent på plass for å komme i gang.

– Vi kunne gi kjøperne en garanti om at vi skal bygge og vi vet at prosjektet blir gjennomført, sier Schau.

– Hvilke priser har dere oppnådd?

– De dyreste gikk for 8,25 millioner kroner og den billigste gikk for 4,2 millioner. Kvadratmeterprisen er i snitt rundt 68.000 kroner, sier utvikleren.

De to eierne til Bønes 124 AS finansierte prosjektet med egne midler og har nå fått på plass byggelånet. Arkitekt for prosjektet er Grung Arkitektur, mens Byggmester Hitland står for byggingen. Tina Elise Beisland i Eiendomsmegler Vest er megler for prosjektet.

– Bygget vil være ferdig utvendig før fellesferien. Det er mye enklere å selge boliger når et bygg står ferdig og kjøperne kan komme inn i et gipset bygg. Ifølge megleren, så har vi også nå noen interessenter som kan gi salg, så vi er optimistiske, sier Schau.

Innflytting vil bli i slutten på 1 kvartal 2024. Etter omreguleringen har eiendommen fått adresse Våkleiven 135.

Schau forteller at han tidligere har bygget 16 fritidsboliger på Lerøy og ellers drevet med rehabilitering av leiegårder i sentrum og utleie av næringseiendom.

— Det var litt tilfeldig at det ble boliger her. Vi kjøpte bygget for næringsutleie, men fant ut at vi skulle bygge boliger. Bønes er et område hvor det ikke lengre er så mye næring, , og vi så at det var et stort behov for leiligheter. Eldre folk selger sine hus på Bønes og ønsker en litt enklere tilværelse, samtidig som de ikke vil flytte fra Bønes, sier Schau.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no