Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GODE TALL: Tor Fredrik Müller og Espen Galtung Døsvig i EGD Property. Foto: Martin Rustad Johansen

«Dette er et ekstremt viktig prosjekt for Bergen»

EGD Property skal eie 50 prosent av det nye selskapet, som skal utvikle kulturkvartalet på Verftet og Dikkedokken.

Tore Årdal

torsdag 30. mars 2023 8:04 (Oppdatert 21. juni 2023 9:15 )

Bergen kommune, EGD Property AS og Stiftelsen Kulturhuset USF inngår et samarbeid som skal sikre utviklingen av kulturkvartalet på Verftet og Dikkedokken. De tre aktørene skal opprette et felles selskap, der EGD Property blir største aksjonær med en eierandel på 50 prosent. Bergen kommune og Stiftelsen Kulturhuset USF skal eie henholdsvis 40 og 10 prosent. Kommunen får forkjøpsrett til aksjene i selskapet.

Bergen kommune selger selskapet AS Dikkedokken til det nye selskapet. Det nye selskapet kjøper også dagens kulturhus USF Verftet. For å sikre kulturformålet inngår kommunen leieavtale med det nye selskapet, men fremleier leieforholdet videre til stiftelsen.

– Offentlig-privat samarbeid er noe jeg har forfektet i mange år. Slike samarbeid er nødvendige for å få til store og viktige ting i byen, sier administrerende direktør Tor Fredrik Müller i EGD Property.

Han forteller at de har vært med på å pushe dette prosjektet, der hovedmotivasjonen har vært å hjelpe USF Verftet – kjent som Bergens store kultur- og scenehus, men er også landets største samlokalisering av kunst-, kultur- og kreative virksomheter. Ca. 200 personer har arbeidssted der, og produserer kunst og kultur med nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt.

– Dette er et ekstremt viktig prosjekt for Bergen, samtidig som vi har funnet frem til en fornuftig forretningsmodell. Dette samarbeidsprosjektet skal gi langsiktighet og trygghet for alle parter. Det er gledelig at Bergen kommune også ønsker en slik løsning, sier Müller.

Slik kan det bli. Ill: Vill arkitektur

Bergen kommune kjøpte eiendomsselskapet AS Dikkedokken for 150,9 millioner kroner etter vedtak i Bergen bystyre 30. mars 2022. Kommunen gikk inn som eier for å kunne realisere visjonen om Dikkedokken som kulturarena og for å få utvidet kulturkvartalet på Verftet. Bystyret hadde tidligere vedtatt at kommunen måtte sikre at eiendommen ble brukt til kulturformål.

For kommunen betyr dette at et viktig element i kulturarenaplanen kan få sin løsning. Bergen får et stort og fleksibelt kulturbygg med mulighet for store innendørs konserter, utstillinger, scenekunst og et stort festivalområde sammen med dagens USF.

– Dette blir et kulturområde som ikke kan sammenlignes med noe annet i Norden. Det kommer til å prege Bergen som kulturby i generasjoner. Med denne løsningen bevares både det unike kulturmiljøet på USF, og det gir kulturlivet enorme utviklingsmuligheter i fremtiden, sier kulturhussjef Ivar Chelsom Vogt i Stiftelsen Kulturhuset USF.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Odfjell Land kjøper utviklingstomt på Kokstad

Nyheter / mandag 27. mai 2024

Har aldri opplevd maken til interesse for boligprosjekt

Nyheter / søndag 26. mai 2024

Nærmer seg 100 millioner i leieinntekter

Nyheter / torsdag 23. mai 2024

Penger i kassen gir flere studentboliger i vest

Nyheter / onsdag 22. mai 2024

Har omfattende planer på Birkelandsskiftet

Nyheter / tirsdag 21. mai 2024

Slitt industritomt skal forvandles til et attraktivt sted å bo og jobbe

Nyheter / torsdag 16. mai 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no