Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

POSITIV: Byråd for byutvikling og miljø i Bergen kommune, Henning Warloe, er positiv til omregulering fra næring til bolig.

– For dårlig dialog

Byråd for byutvikling, klima og miljø i Bergen, Henning Warloe, innrømmer at kommunen har et kommunikasjonsproblem.

Torgeir Hågøy

onsdag 18. mars 2015 7:00 (Oppdatert 19. februar 2018 11:30 )

– Ja, vi har hatt et dialogproblem. Næringslivsledere har kommet til meg og fortalt hva som har blitt sagt i et møte. Når jeg så snakker med de fra kommunen som var tilstede, så høres det ut som om man har vært i to forskjellige møter. Det høres helt uvirkelig ut, men slik har det av og til vært, sier Henning Warloe.

Har prioritert gamle planer

Warloe er på ingen måte fornøyd med resultatet i rapporten til Asplan Viak, men skylder på at de har måtte prioritere mange gamle planer.
– Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd med de tilbakemeldingene vi får gjennom denne rapporten. Det at vi ikke har forbedret oss er selvfølgelig ikke bra. Den eneste unnskyldningen jeg kan komme på er at vi har forsøkt å rydde opp i mange gamle planer og at det har gått ut over nye planer, sier Warloe.
Han forteller at de har brukt mye tid både i 2013 og 2014 på å bli ferdige med disse gamle planene og at de nå bare har fem igjen.
– Det betyr at vi har ryddet bordet og er klar til ny innsats, sier Hennig Warloe.

Vil forenkle

En av utfordringene med dagens kommuneplan er at den er for detaljregulerende. Dette ble under gårsdagens møte i Bergen Næringsråd påpekt av flere, blant annet Nancy Jensen i Opus. Hun viser blant annet til Oslo, hvor det overordnede planverket er langt mindre detaljorientert enn i Bergen.
– I Oslo har de som mål at dette skal være en dynamisk by. Man anser derfor at kommuneplanen skal være på et overordnet nivå, slik at man unngår for mange endringer underveis. I Bergen er planarbeidet en tungrodd prosess, og jeg lurer på hvorfor er det slik, sier Jensen.
Warloe lovet at kommuneplanen som skal vedtas i 2016, vil ta inn over seg funnene i rapporten.
– Vi skal ha en mindre detaljert kommuneplan, som gir mer forutsigbarhet. Vi skal også jobbe forenklete planprosesser, sa Warloe.
Det første stedet han lover at dette skal skje er på Laksevåg.
– VI kommer til å forenkle områdeplanene. Det første stedet vi kommer til å gjøre dette er på Laksevåg. Vi skal satse på en litt enklere og raskere prosess, sier Warloe. 

Siste nyheter Vest-Norge

Ragde Eiendom selger 150 leiligheter i Sandviken

Nyheter / torsdag 11. juli 2024

Får på plass flere leietakere i Bergen sentrum

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Lakseoppdretter sikrer seg nok et prestisjebygg i Bergen

Nyheter / fredag 5. juli 2024

Vil bygge 170 leiligheter på Wergeland

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Har bidratt med minst 170 mill. i Damsgårdssundet

Nyheter / onsdag 3. juli 2024

Jakter 7.000 kvm i Bergen

Nyheter / mandag 1. juli 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no