Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GODE KVALITETER: Av planbeskrivelsen til Holon fremgår det at det er lagt til flere ekstra gode kvaliteter for å kompensere for støysituasjonen.

Fortetting på Kristianborg bybanestopp på høring

Miliarium foreslår 142 boliger i leilighetsbygg på kollektivknutepunkt.

Tore Årdal

tirsdag 28. november 2023 9:18 (Oppdatert 19. februar 2024 12:26 )

I november 2016 ble det varslet oppstart av planarbeid for prosjektet. Nå er planforslaget, som er utarbeidet av Holon på vegne av tiltakshaver Miliarium, sendt på høring.

Planområdet ligger sentralt plassert i byfortettingssone, direkte på Kristianborg bybanestopp. Det er høyfrekvente bussavganger i Fjøsangerveien og hovedsykkelruter både i retning nord/syd og øst/vest, inklusive verdens lengste sykkeltunnel på 3 kilometer, fra Mindemyren til Fyllingsdalen.

– Tomten gir oss en fantastisk mulighet til å skape flotte hjem og nabolag med en sentral beliggenhet, kun 15 minutter fra Bergen sentrum, sier David F. Bendiksen, prosjektsjef i Miliarium.

Prosjektet ligger rett ved Kristianborg bybanestopp med et svært godt tilbud av offentlig transport i og rett ved flotte tur og rekreasjonsområder som Løvstien.

– Den nåværende bebyggelsen opp mot Løvstakken vil oppleve mindre støy, og naboene vil nyte godt av tilgang til lekeplasser og en hyggelig og trygg forbindelse til kollektivknutepunktet. Området er i dag lite tilgjengelig og er privatisert med eldre eneboliger, sier Bendiksen.

Plan- og bygningsetaten har i sitt fagnotat tatt opp problematikk knyttet til støy, parkering og volum for prosjekt som bygges tett på Fjøsangerveien.

Bendiksen sier dette er tema som er blitt diskutert gjennom hele planprosessen, og har ført til justeringer underveis.

– Vi har forståelse for at Plan- og bygningsetaten utfordrer oss som utbygger, og blant annet parkering er tema som vi ser igjen i andre planarbeid på Mindemyren. For å sikre god bokvalitet har det vært sentralt for oss å håndtere støy på en god måte, noe vi i samarbeid med svært kompetente rådgivere har fått til med plassering av bygg og sikring av gode støyfrie uteareal, sier han.

Av planbeskrivelsen til Holon fremgår det at det er lagt til flere ekstra gode kvaliteter for å kompensere for støysituasjonen. Disse kvalitetene kompenserer for støyavviket som må forventes når det utvikles på kollektivknutepunkt i tråd med kommunens boligforsynings- og fortettingsstrategi.

Når det gjelder grad av fortetting sier Bendiksen at «dette er en viktig diskusjon med kommunen hvor Miliarium oppfatter bystyret som klare på at de ønsker en utvikling på kollektivknutepunktet som vi skisserer».

Mot Løbergsalleen følger bebyggelsen høydene på villabebyggelsen på den andre siden av veien, og mot Fjøsangerveien markeres fortetting mot bybanen med et høyere bygningsvolum som samtidig inviterer både beboere og brukere av kollektiv inn i området.

– Det har vært en lang prosess, og vi ser nå frem til å få innspill under høring og med det komme et viktig steg videre for å få realisert dette flotte prosjektet, sier Bendiksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no