Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

STØRSTE NÆRINGSOMRÅDE: Kokstad er bergensregionens største næringsområde.

Går sammen for å løfte omdømmet til Kokstad

En rekke eiendomsaktører har inngått et samarbeid om omdømmebygging av Kokstad.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 24. mars 2022 15:56 (Oppdatert 22. juni 2022 6:51 )

Med 350 bedrifter og 10.000 arbeidsplasser, er Kokstad bergensregionens største næringsområde. Nå mener de lokale eiendomsaktørene at det er på tide å samarbeide for å informere om området og løfte omdømmet.

– Kokstads fortrinn, virksomhetene og de som jobber her fortjener mer positiv oppmerksomhet, og vi mener dette kan støtte områdets videre vekst og utvikling. Sammen skal vi forbedre informasjonsflyten, tydeliggjøre områdets viktige rolle og drive samstemt markedsføring, sier Rune Braathen, som skal koordinere det nyetablerte «Kokstad-samarbeidet».

Han vil aktivere både lokale bedrifter og ansatte.

– Via nettsiden www.kokstad.info og sosiale medier skal vi vise at Kokstad er og blir et stadig mer attraktivt område for bedriftslokalisering, handel og aktiviteter. Målgruppene er næringsliv, leiemarked, eiendomsbransjen og publikum for øvrig, sier Braathen.

De første deltakerne i Kokstad-samarbeidet er Zurhaar & Rubb, Stadsporten, Frydenbø Eiendom/BHG Eiendom, West Coast Invest, Bergensgruppen, Guntec og Odfjell Eiendom. Samlet representer de eiendommer og utviklingsprosjekter på over 200 000 kvm. i området.

Selv om eiendomsselskapene er konkurrenter, ser de et felles behov for å fremme merkevaren Kokstad overfor næringsliv og publikum generelt.

– Eiendomsaktørene er spydspisser i arbeidet med å tiltrekke virksomheter og utvikle området. I dette perspektivet er det naturlig at vi også tar et ansvar for merkevaren Kokstad, sier eiendomsdirektør Ole Kristian Johannessen i West Coast Invest.

Han mener flere utviklingstrekk gjør timingen riktig for Kokstad-samarbeidet. Blant annet har Kokstad og Sandsli ofte vært nevnt under ett som et viktig næringsområde. Nå er Sandsli i full utvikling mot et boligområde, mens Kokstad får nøkkelrollen som næringsområde.

– Samtidig forbinder nok fortsatt mange Kokstad med trafikkutfordringer og lite servicetilbud. Faktum er at bybanen, veiutbygging og nye servicetilbud styrker produktet Kokstad som en stadig mer attraktiv bedriftslokasjon. Dette må komme tydeligere frem, sier Johannessen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Selger Strandgaten 223

Nyheter / søndag 21. april 2024

BIRs nye kontorbygg på Nygårdstangen vant Eiendomsprisen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Kjøper 38 leiligheter og 3 næringsseksjoner i Bergen

Nyheter / torsdag 18. april 2024

Statsforvalteren om at fylkeskommunen hemmeligholder leiekontrakter: – Ikke krav på innsyn

Nyheter / tirsdag 16. april 2024

Tingretten og jordskifteretten til Entra-bygg

Nyheter / mandag 15. april 2024

Ansatt som daglig leder i Dokken Utvikling

Nyheter / mandag 15. april 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no