Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

GO UKRAINE! Fargevalg på jakkene til Paal Christian Mowinckel (t.v.) og Tor Fredrik Müller var tilfeldig, men passet unektelig godt for anledningen.

Gikk 100.000 skritt – samlet inn 1,5 mill. til frontlinjen i Ukraina

Det var en tøff tur, men underveis ble eiendomsaktørene Tor Fredrik Müller og Paal Christian Mowinckel motivert av stadig hyggelige meldinger med små og store beløp til det gode formålet.

Tore Årdal

mandag 9. mai 2022 16:24 (Oppdatert 18. mai 2022 11:07 )

Det startet med følgende korte SMS fra Paal Christian Mowinckel (Mowinckel Management AS) til Tor Fredrik Müller (EGD Property AS): «Tar du en utfordring?».

«Always», svarte Müller, og ble kort tid etter oppringt av kompisen. Utfordringer viste seg å være en gåtur på 100.000 skritt, og Mowinckel så for seg at de kunne gjøre dette i løpet av sommeren. Müller ville imidlertid gjøre det allerede dagen etter, og så kom de også opp med ideen om at de måtte bruke dette noe, og da ble veien kort til å samle inn penger til Ukraina. Snøballen rullet fort, og kl. 04.00 dagen etter stod Müller utenfor døren til Mowinckel.

– Jeg har alltid hatt et samfunnsengasjement, og i 2004 tok jeg initiativet i regi av Fana Lions til en A-ha-konsert i Bergen til inntekt for AIDS-syke barn i Romania. Det kom 11.000 publikummere. Siden har jeg holdt på med litt forskjellig, og denne gangen var det nærliggende å bidra i Ukraina, sier Müller.

Ideen var 1 krone per skritt, og de startet med sine egne lommebøker samtidig som de ringte venner og bekjente.

– Dagen før vi skulle gå, hadde vi allerede på plass nærmere 600.000 kroner, gitt at vi klarte å gjennomføre, og det skulle vi, om vi så måtte krype den siste milen. Man glemmer fort gnagsårene når man tenker på hvordan soldater har det ved fronten i Ukraina. Og så tikket det inn utrolig mange støttende og motiverende meldinger med både store og små beløp, forteller Mowinckel.

Siden krigen startet har de sendt fem lastebiler med medisinsk utstyr til Urkaina i samarbeid med Haukeland Sykehus. Mowinckel dekker kostnadene til lager i Bergen, mens Müller betaler transport av egen lomme. Haukeland donerer medisinsk overskuddsmateriell.

– Nå er det imidlertid behov for medisinsk spesialutstyr til soldatene i frontlinjen som vi er nødt å kjøpe inn. Haukeland Sykehus har opprettet egen konto for dette prosjektet, og vi får alt til innkjøpspris og eks mva. Vi har kjøpt inn 1.000 enkeltmannspakker inkl. turnikeer, som brukes for å stoppe blødningen av blant annet skuddskader, og det redder mange liv. Nå har vi imidlertid fått inn så mye penger, at vi kan tredoble dette antallet, sier Müller.

Gåturen gikk fra Fjøsanger til fyret på Røttingen, og da de på hjemveien kom til Paradis, klokket de inn 100.000 skritt. Totalt samlet de inn 1,5 millioner kroner.

– Dette ga oss en boost for å jobbe videre med hjelpearbeidet. Men neste gang blir det noe annet enn 100.000 skritt. Jeg skal ikke stikke under en stol at det ble en lang tur, og at det satt i kroppen noen dager, men det gikk fint, sier Mowinckel.

Han og Müller oppfordrer også andre i eiendomsbransjen til å støtte hjelpearbeidet i Ukraina. De påpeker at det er null administrasjonskonstnader.

Her kan du gi din støtte:

Kontonummer: 3201.24.40714

Haukeland Universitets Sykehus

HMM Helsehjelp Ukraina

Postboks 1400

5021 Bergen

NB: Innbetalinger MÅ merkes med: R-11048-D11215 (og ta gjerne med avsenders navn).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Går til DARK fra Asplan Viak

Nyheter / mandag 23. mai 2022

– Det kan knapt bli mange nok nye boliger i sentrum

Nyheter / torsdag 19. mai 2022

Gikk fra Opus til Bonava

Nyheter / onsdag 18. mai 2022

Herman Friele inn i styret i Citybox

Nyheter / fredag 13. mai 2022

Boligprosjekt inngår i kunstutstilling

Nyheter / torsdag 12. mai 2022

Backer kjøpte kombieiendom på Midtun

Nyheter / onsdag 11. mai 2022

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no