Estate Vest

Nyheter – Vest Norge

DESIGNHOTELL: Zander K Hotel ble bygget i 2017 som et moderne designhotell. Foto: WPS Næringsmegling

Herman Friele og Kjetil Smørås selger hotell for 408 mill.

Rica Eiendom kjøper Zander K Hotel i Bergen av Friele Capital AS og De Bergenske AS.

Tore Årdal

onsdag 30. juni 2021 18:04 (Oppdatert 7. oktober 2021 9:51 )

– Salget trygger våre arbeidsplasser og styrker driften for videre vekst av vår kjernevirksomhet, sier Kjetil Smørås, administrerende direktør i De Bergenske, i en pressemelding.

Zander K Hotel ble bygget i 2017 som et moderne designhotell. Bygget har fått Cityprisen Hordaland, og er beskrevet som «et av verdens mest urbane hoteller» av designtidsskriftet Wallpaper. Hotellet har 50 ansatte, og ligger sentralt i bykjernen, like ved Grand Hotel Terminus.

Ronny Wilhelmsen, administrerende direktør i Rica Eiendom, er godt fornøyd med avtalen.

– Bygget passer godt inn i vår hotellportefølje med effektive og moderne eiendommer, sier Wilhelmsen.

Tøft i hotell under pandemien

Hotellet har et samlet bruttoareal på 7.960 kvadratmeter med 249 hotellrom, konferanse- og møterom, restaurant, treningssenter og parkering.

Kjetil Smørås er også tilfreds med handelen.

– Sammen med Herman Friele har vi bygget en attraktiv hotelleiendom. Kjernevirksomheten til De Bergenske er hotell- og restaurantdrift, og dagens utfordringer krever at vi bruker all vår energi og kapital på drift. Å realisere denne eiendomsinvesteringen i et sterkt eiendomsmarked er derfor god timing for oss. Det er ingen hemmelighet at det siste året har vært tøft, og vi er ennå ikke gjennom pandemien. Dette grepet bedrer vår likviditet betraktelig og gjør oss mer solide, sier Smørås.

De Bergenske eier og drifter Augustin Hotel, Villa Terminus og Grand Hotel Terminus, og drifter i tillegg Hotell Hordaheimen, Zander K Hotel og Bergen Børs Hotel.

Bærekraftige virksomheter

I kjøpsprosessen har Rica-eier Jan Erik Rivelsrud blitt godt kjent med Friele og Smørås. Han er imponert over engasjementet og deres ønske om å skape gode, bærekraftige virksomheter i Bergen.

– Kjetil Smørås er sterkt knyttet til hotellene, og vil skape en fantastisk hotellopplevelse for gjestene sine. Dette vekker gode Rica-minner. I Rica Eiendom gleder vi oss til det videre samarbeidet med De Bergenske, sier Rivelsrud.

Administrerende direktør i Rica Eiendom har tro på en positiv utvikling for Zander K Hotel.

– Vi prioriterer godt vertskap i hotellbyggene vi eier, og er derfor glade for å ha fått en god og langsiktig leiekontrakt med De Bergenske, som vil fortette og drive hotellet etter samme konsept som i dag. De Bergenske er kvalitetsbevisste med ambisjoner om videre vekst, og vi har god tro på en positive utvikling, sier Wilhelmsen.

Stille prosess

Det er WPS Næringsmegling som har vært selgernes rådgiver i prosessen.

– Det har vært en stille prosess som ble påbegynt tidlig i 2020. Teamet i WPS er svært glade for å ha fått tilliten fra Friele og Smørås, og vi ønsker å gratulere Rica Eiendom som ny eier av et flott hotell, sier daglig leder Lars  Erik Wirsching i WPS Næringsmegling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Vest-Norge

Kjøper seg opp i Minde Næringspark

Nyheter / tirsdag 27. februar 2024

Tar over driften av Opus 16

Nyheter / mandag 26. februar 2024

Her bygger Nåbo 178 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Stiftelse selger blokk med 49 leiligheter

Nyheter / torsdag 22. februar 2024

Grønt lys for 300 boliger

Nyheter / onsdag 21. februar 2024

Nye rekorder for Oasen

Nyheter / tirsdag 20. februar 2024

Nyhetsbrev Estate-Vest

Motta gratis nyhetsbrev fra estatevest.no